Tribuna
PNL
Fermă de struți la Agârbiciu
Fermă de struți la Agârbiciu

În comuna Axente Sever, localitatea Agârbiciu, familia Dodoc - Nicolae și soția Delia, sprijinită de cei doi băieți, Marius și Rareș - din Șeica Mare a deschis, în urmă cu câțiva ani, o fermă de struți. Toți cei ce călătoresc cu trenul pot observa mica fermă (practic un țarc) situată pe partea stângă a drumului național Sibiu - Mediaș, în apropiere de halta Agârbiciu.

Încercări de a crește aceste păsări exotice au mai existat, cea mai recentă fiind între Valea Viilor și Motiș. Deși au trecut câțiva ani de la înființarea fermei, familia Dodoc este încă la începutul dezvoltării afacerii, toată activitatea fiind făcută ca un hobby, pasiunea de a observa creșterea puilor de struți compensând lipsa unor venituri notabile din valorificarea cărnii și comercializării de ouă.

Chiar dacă majoritatea românilor nu și-au schimbat regimul alimentar, există o gastronomie specifică multor migranți în România.

Știați că în România se produc mici, grăsime, crenvurști, pastramă și o mulțime de sortimente de salam de struț? Pe când un magazin sau un restaurant cu delicatese din carne de struț, în ținutul Mediașului? (M.H.)

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA