Tribuna
7,5 kilometri de asfalt pe străzile din Micăsasa şi Ţapu

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală pare să fie „mană cerească” pentru reprezentanţii administraţiei locale din Micăsasa. Şefii primăriei din localitate au întocmit un proiect pentru reabilitarea mai mult drumuri de interes comunal şi a unor străzi din interiorul localităţilor, două dintre cele trei sate componente ale comunei fiind avut în vedere la întocmirea proiectului. Concret, în cadrul proiectului a fost inclusă reabilitarea străzilor din Micăsasa şi Ţapu, punctajul acestui proiect fiind unul cât se poate de bun. De aici şi marile aşteptări ale reprezentanţilor administraţiei locale. „Prin acest proiect ne-am propus reabilitarea şi asfaltarea a 4 kilometri de străzi la Micăsasa şi 3,5 kilometri la Ţapu. Întreaga documentaţie a proiectului a fost depusă pentru finanţare şi din ceea ce am înţeles, avem un punctaj foarte bun, respectiv 64 de puncte. Acum suntem în faza în care aşteptăm un răspuns în privinţa finanţării lucrărilor”, spune primarul din Micăsasa, Sorin Popa.

Ajutor social

Dacă în alte localităţi, sumele necesare pentru plata ajutorului social până la sfârşitul anului reprezintă o adevărată probleme, la Micăsasa lucrurile stau foarte bine din acest punct de vedere. E drept, şi numărul relativ mic al beneficiarilor acestui tip de ajutor face ca sumele necesare pentru plata drepturilor băneşti să nu fie foarte mari. „În acest moment, avem 22 de dosare ale persoanelor care primesc ajutor social. Pot să vă spun că nu vom avea probleme cu plata acestu ajutor, sumele de bani alocate fiind suficiente. De asemenea, am reuşit să angajăm şi 4 persoane la legea 76, oamenii fiindu-ne de mare ajutor la diferite lcurări în comună”, a mai explicat edilul din Micăsasa.

Grădiniţa-ultimii paşi

Aşa cum au promis, şefii primăriei din localitate sunt pe ultima sută de metri la construcţia grădiniţei din centrul de comună. Mai mult decât atât, în aproximativ o lună de zile, imobilul va fi inaugurat oficial, astfel încât în această perioadă se lucrează la foc continuu la ultimele finisaje. „Suntem pe ultima sută de metri cu realizarea branşamentelor la gaz şi am început plantarea de gard viu, care să delimiteze grădiniţa de restul şcolii. În final va fi o lucrare foarte frumoasă şi utilă pentru copiii din comuna noastră, aşa încât cred că în aproximativ o lună de zile putem vorbi de inaugurarea noii grădiniţe”, ne-a mai declarat Sorin Popa.




comentarii
6 comentarii

Domnilor de la Tribuna, stiati ca, la Micasasa, au fost taiati salcamii japonezi din curtea scolii,monumente ale naturii,de catre monumentele de prostie locale, avand ca reprezentant de frunte pe vicele Streza? Mai sunt autoritati in tara asta?
Mihai
12.04.2010 15:43
bine ar fi daca ar fi dar nu sa specificat anu
gigi
12.04.2010 20:14
...........................................................
Encea
17.04.2010 12:25
Ca de obicei, acelasi limbaj, promisiuni desarte, discurs triumfalist invatat de la Cindrea, cand realitatea e ca Micasasa se scufunda sub drujba vicelui Terminator. Oamenii de valoare din sat sunt pusi la zid, in schimb, este lasat stalinistul Nichita sa distruga tot fara sa intrebe pe cineva.Asa se intampla in satele fara caini si fara primar, fara director de scoala, fara personalitati care sa opreasca prin atitudine prostii satului, ajungem sa fim condusi de analfabeti si inculti. Ne meritam soarta!!!
Carpinisan
17.04.2010 12:33
Mai mare rusinea pentru ce se intampla la Micasasa!!!!!!!!
Aju
Sicanu
18.04.2010 12:43
iara ploua iara ii ca in mlastina la Micasasa si edili se lauda pe la ziare .
in loc de galeti,zahar si faina in campanie ar trebui sa dea cisme la oameni ca sa poata iesi din casa pentru ca alta metoda nu este
invazia
20.04.2010 20:13
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA