Tribuna
Ochiul şi urechea
Viaţa la bloc
N. I. DOBRA
1644 vizualizari

Mariana Oltean (fostă Bârză) şi Ioan Zăbavă locuiesc în blocul de pe B-dul Victoriei nr. 44A, prima la scara B, al doilea la scara C. În mod normal, cei doi n-ar avea ce împărţi. Numai că I. Z. este un fel de administrator sau responsabil sau preşedinte al asociaţiei, calitate în care stabileşte şi încasează taxele locatarilor. Ei, de aici le-a venit necazul, fiindcă I. Z. foloseşte un spaţiu din subsolul scării B, pentru care nu are act de proprietate, iar ce consumă (în special apă) costurile le trece în contul Marianei Oltean şi Marianei Radu. A urmat o ceartă cu... strigături, M. O. folosindu-şi cu dexteritate limba ascuţită, iar I. Z. braţul vânjos. Atunci, M. O. a dat fuga la medicul legist, în 29 mai 2009, a plătit taxa de 38 lei, eliberându-i-se un certificat din care rezultă că prezintă "temporo-zigomatic stânga, cu extindere în regiunea frontală, tumefacţie echimotică violacee de 4/3 cm, zigomatico-maxilar stânga, tumefacţie echimotică violacee de 3 cm diametru, preauricular stânga, în 1/3 cadulă, echimoză violacee de 2/1 cm. Leziunile pot data din 28 mai 2009 şi necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, dacă nu survin complicaţii" (dr. Horaţiu Dura). Următorul pas, M. O. l-a făcut luându-şi concediu medical, după care a făcut plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, cerând condamnarea vecinului bătăuş. Spre nemulţumirea dumneaei, procurorii s-au dovedit îngăduitori: "Întrucât învinuitul este la prima încălcare a legii penale şi raportat la vârsta acestuia şi împrejurările în care a fost săvârşită fapta, îndreptarea lui apreciem că s-ar putea realiza şi prin aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ". Aşa că I. Z. a scăpat doar cu o amendă administrativă de 200 lei. Ambii "combatanţi" au fost nemulţumiţi, au făcut plângere la instanţa superioară, dar ordonanţa iniţială a rămas neschimbată.
... Acestea fiind faptele, Mariana Oltean (fostă Bârză) a venit la mine, crezând că sunt un fel de Mafalda.
"Eu nu cer altceva decât evacuarea susnumitului Zăbavă Ioan din subsolul aferent scării mele, pe motivul nesiguranţei de a mai merge acolo, deoarece este un om violent, care umblă cu ameninţări la siguranţa mea".
Pe mine tata m-a învăţat o vorbă: să te ai mai bine cu vecinul de aproape, decât cu fratele de departe şi nu  m-am abătut - până acum - de la ea. Dacă aş fi judecător de pace, i-aş sfătui pe Mariana Oltean şi Ioan Zăbavă să încerce, dacă nu să se împace, măcar să se ocolească, să evite disputele de acest fel care nu duc la niciun rezultat. Viaţa la bloc îşi are specificul şi regulile ei.comentarii
4 comentarii

Amiabilu-i cel mai fain, neica! Nu are rost sa ne amaram in plus.
omu
01.10.2010 12:26
Tot mai penibil Tov Dobra pe cine crezi ca intereseaza.Oameniii mor de foame din lipsa de medicamente Esti din ce in ce mai jalnic.
Tepes
01.10.2010 13:23
Bă frate,da ce stire...?!!,se certară doi,o ţaţă şi un moş,vai de p.u.l.a ta,care ai scris stirea asta...
vai vai
01.10.2010 13:52
@vai vai: cine ti-a zis tie ca e stire? Nu e stire, e o simpla relatare, fara pretentie de stire. In ziar nu vei gasi niciodata doar stiri
@Tepes: nu cred ca a murit nimeni de foame, din lipsa de medicamente ?!?
@Dl. Dobra: intr-adevar, e destul de aiurea povestea :)
Tea
01.10.2010 22:00
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia