Tribuna
Medicina naturistă
Usturoiul, un aliment pentru 50 de afecţiuni
C. MIERLUŞCĂ
1957 vizualizari

Reţete
Peşte oceanic cu usturoi
Se fierb 1-2 peşti oceanici, fără cap. Se trag de pe foc, se dezosează, li se scoate ??? şi se freacă bine, până iese o pastă, cu usturoiul presat, ras sau tăiat mărunt. Se fac sandvişuri.
Ouă fierte cu usturoi
5 ouă, 10 căţei de usturoi, câteva sardele fără oase, o ceşcuţă de untdelemn, puţin oţet, piper, sare. Se fierbe usturoiul 10 minute în apă clocotită. Se pisează împreună cu sardelele. Se toarnă uleiul şi câteva picături de oţet. Se sărează şi se piperează. Se toarnă sosul într-o farfurie întinsă, iar peste el ouăle fierte, curăţate şi tăiate în sferturi.
Salată de vinete
5-6 vinete, o cană ulei de măsline, 3 căpăţâni de usturoi, 2 linguri oţet, sare, piper. Se taie vinetele în felii rotunde, groase de un deget, se sărează, se lasă scurs, se şterg. Se prăjesc în ulei încins pe ambele părţi, se aranjează pe o farfurie. Deasupra se toarnă un sos făcut cu usturoi presat, frecat cu uleiul de măsline în care am prăjit vinetele. Se adaugă sare, piper şi oţet. Se prepară înainte de a fi servite cu cel puţin câteva ore.
Supa vieţii
1 l apă, 12 căţei de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, pâine tăiată felii mai groase, ??? cimbru, rozmarin, dafin. Apa se fierbe şi când clocoteşte se pun usturoiul şi restul de condimente. Se adaugă ulei. După 15 minute se pune în farfurii, peste feliiile de pâine tăiate în bucăţi.




comentarii
2 comentarii

credeam ca enumerati cele 50 de afectiuni pt care trebuie sa mancam usturoi......
cip
13.07.2012 16:30
ca sa nu mai mirositi a usturoi,trebuie sa mancati ceapa...
cip
13.07.2012 16:32
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA