Tribuna
Trei soluții verzi împotriva stresului și a anxietății
Trei soluții verzi împotriva stresului și a anxietății

Stresul și anxietatea, schimbarea rapidă a stării de spirit și chiar lipsa de concentrare sunt astăzi simptome comune ale vieții moderne. Aceste lucruri nu pot fi evitate, însă putem combate și diminua efectele lor negative folosind soluții cât mai naturale.

 

Studiile efectuate au arătat faptul că una din schimbările cele mai puternice în starea de bine, are loc atunci când oamenii își îmbunătățesc spațiul în care trăiesc cu plante și animale. Aceste schimbări nu sunt doar psihologice ci și fiziologice, observându-se pe subiecții testați atât o scădere a frecvenței cardiace precum și a tensiunii arteriale - ambele aflate în legătură directă cu nivelul de stres și anxietate al unei persoane.

 

Dacă unele animale impun o grijă constantă, și pot limita Libertatea îngrijitorului, nu același lucru se întâmplă cu plantele. mai ales când este vorba despre o alegere inteligentă, de variante ușor de întreținut, rezistente, nepretențioase dar și spectaculoase în același timp.

 

 

Trei soluții verzi, la propriu, care ne pot ajuta sa combatem stresul și anxietatea, îmbunătățindu-ne calitatea vieții


 

1.    Plantele miniaturale- Arta și știința de a crește plante și arbori miniaturali, de a onora natura și copacii în particular, pot reprezenta o excelentă soluție de a aduce calm și stabilitate în oricare spațiu. Există multiple abordări legate de arta bonsaiului, iar plantele miniaturale disponibile astăzi sunt de o largă varietate. Mic dar și uriaș în același timp, un bonsai poate reprezenta un punct de interes, un accent de stil, ce poate transforma orice spațiu. De-a lungul anului, bonsaiul își poate schimba dramatic aspectul, unele specii producând flori și fructe, altele își pot schimba culoarea și textura frunzelor, iar prin aceste schimbări spectaculoase pod captura imaginația oricui. Poate singurul dezavantaj al bonsailor este dat de faptul că pot necesită o întreținere mai specială precum și un minim de cunoștințe de grădinărit. Soluțiile următoare însă, înlătură acest dezavantaj. 

 

2.    Terariul - Puteți petrece mai puțin timp întreținând plantele, și mai mult bucurându-vă de relaxare, alegând în acest sens terarii handmade cu plante naturale de la Grenarium.ro, ușor de întreținut. Exista așadar opțiunea unor plante decorative care să îndeplinească simultan un rol estetic, de design, creând un punct focal, dar și unul funcțional, îmbunătățind calitatea aerului și starea generală de bine. Terariile unice, cu sticlă și forme geometrice reprezintă o soluție customizată,  ușor de integrat în oricare stil decorativ, și combinându-le cu plante ușor de întreținut, se poate obține un rezultat instantaneu și o îmbunătățire spectaculoasă a aspectului oricărei încăperi. Când adăugăm la acestea beneficiul reducerii stresului, obținem un pachet complet, greu de ignorat. 

 

3.    Pentru cei care preferă un look mai clasic, ce utilizează ghivecele, plantele suculente pot reprezenta opțiunea perfectă, mai ales când lipsește timpul necesar grădinăritului și îngrijirii unui spațiu verde. Fie că este vorba de bucătărie, birou, sau altă încăpere, aceste plante atractive, foarte rezistente, pot aduce un plus de eleganță și naturalețe locul lui în care sunt amplasate. Iar întreținerea lor este una minimă. Iar astăzi regăsești cu ușurință informații despre îngrijirea plantelor suculente, care să te ajute în luarea deciziei optime. 

 

Așadar unul dintre antidoturile cele mai eficiente și cele mai plăcute pentru anxietate și stres, poate fi obținut cu ușurință prin efectuarea câtorva schimbări în spațiul în care ne petrecem cel mai mult timp fie acesta la birou sau acasă și utilizând în acest scop plantele. 

 

Sursa foto: Unsplash.com

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia