Tribuna
Medicina naturistă
Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor)
C. MIERLUŞCĂ
1261 vizualizari

Este o plantă erbacee, întâlnită în zonele de deal şi de munte. Are corola cu petale colorate diferit (galben, alb, violet, albastru).
Conţine: saponine, mucilagii, flavonoizi, vitamina C, acid salicilic, tanin, substanţe amare şi alte substanţe.
Planta este folosită în tratarea exemelor, în special la copiii mici, ca diuretic, expectorant, depurativ, laxativ, bube dulci, rinosinuzite. În rinosinuzitele alergice, se fac spălături nazale. Se recomandă în TBC cutanat, furunculoză. Se pun comprese locale cu ceai preparat sub formă de infuzie. Se va folosi şi intern, timp de 8 săptămâni.
Este un puternic depurativ, curăţând sângele de toxine. Se indică a se amesteca cu flori de soc - păpădie, seminţe de fenicul şi coada calului. O lingură la o cană de apă clocotită. Se lasă acoperită 10 minute. Se vor bea două-trei căni pe zi.
Trei fraţi pătaţi se foloseşte în homeopatie pentru tratarea exemelor.
Ceaiul de trei fraţi pătaţi se indică a fi băut în gută şi reumatism.
În tuse, şi ca expectorant, boli de ficat, se prepară o infuzie dintr-o linguriţă plantă la o cană de apă clocotită. Se acoperă 10 minute. Se bea câte o linguriţă la trei-patru ore. În poala albă se fac spălături locale. Nu se va depăşi doza medicală, deoarece poate produce purgaţie drastică şi vomă.comentarii
1 comentarii

Aaa, e o plantă... Nu ştiu cum m-am dus cu g
B.Utoru
05.08.2011 13:17
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia