Tribuna
Sevis
Medicina naturistă
Tratament contra înţepăturilor de insecte
C. MIERLUŞCĂ
944 vizualizari

Fitoterapia recomandă următoarele plante pentru tratament:
Frunze de varză. Pe locul înţepăturii se aplică o frunză de varză zdrobită cu un făcăleţ.
Frunze zdrobite de patlagină, coacăz negru, busuioc, pelin salvie. Se pot trata cu aceste plante orice fel de înţepătură de insecte: se tamponează locul cu suc de lămâie, ulei de mentă, levănţică, ceapă.
Înţepăturile de albine. Se recomandă scoaterea acului şi spălarea zonei cu apă şi săpun şi aplicarea de comprese cu apă rece sau gheaţă, cataplasme cu varză crudă zdrobită, pătrunjel sau tamponarea cu o soluţie alcoolică. Dacă nu se dezinfectează locul, se poate infecta.
Înţepăturile de păianjen
Se va spăla zona cu apă şi săpun, dezinfectarea cu alcool, comprese cu apă rece sau cu apă şi oţet. În cazul complicaţiilor şi contracţiilor musculare, probleme respiratorii, puls accelerat, veţi apela imediat la medic.comentarii
2 comentarii

Nu putem apela la un medic in statiunea Paltinis,fiindca acolo nu exista nici macar un punct de prim ajutor,asta nu intereseaza pe nimeni.Daca se va intampla vreo tragedie cu un turist strain,atunci autoritatile isi vor pasa raspunderea,asa cum s-a intamplat si in cazul invatatoarei ucise acum cativa ani langa Farmacia 24 de una dintre nenumaratele bucati de cladiri care au cazut in Sibiu in ultimii ani.
Paracelsus
29.10.2014 17:19
Este foarte adevărat ce spui.Cu ani
răspuns pt Paracelsus
29.10.2014 22:23
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia