Tribuna
AFF
Medicina naturistă
Traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris)
C. MIERLUŞCĂ
828 vizualizari

Este o plantă erbacee anuală sau bianuală, numită şi buruiană de friguri, punga popii, straiţa ciobanului etc. Înfloreşte alb, în perioada aprilie-august. Se colectează partea exterioară care conţine flavonoizi, saponine, amine. Este răspândită pe aproape tot mapamondul.
Se foloseşte în scop medicinal, la oprirea tuturor tipurilor de hemoragii, spre exemplu: hemoragii nazale, stomacale, hemoragii uterine neregulate, hemoragii renale, hemoragii menstruale, plămâni, litiază renală.
În caz de atrofie musculară, se taie mărunt traista ciobanului, se pune într-un borcan cu alcool de secară, timp de 10 zile, la căldură, în care timp se agită. Se strecoară, se frecţionează zona afectată. Intern, se beau 4 căni de ceai de creţişoară. O lingură plantă la o cană de apă clocotită, se lasă acoperită 10 minute, se strecoară. Se poate bea şi neîndulcit. Efectul apare după trei săptămâni.
În caz de hernie inghinală se pun comprese cu tinctură de traista ciobanului şi intern se beau 4 căni cu ceai de creţişoară. Cura durează cel puţin şase săptămâni. Planta se foloseşte în homeopatie, în caz de hemoragii, afecţiuni ale rinichilor şi ale vezicii.
Nu se va administra femeilor gravide.



comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA