Tribuna
Medicina naturistă
Terapia cu ghimbir
C. MIERLUŞCĂ
697 vizualizari
Terapia cu ghimbir

Încă din Antichitate, persoanele în vârstă foloseau ghimbirul pentru probleme digestive.
Pentru terapia cu ghimbir, se ia un castron mic imaculat, în care se pun 4 linguri de praf de ghimbir care se amestecă cu 150 g unt topit în prealabil la foc mic, într-o tigaie, până când devine gros şi are o culoare măslinie. În acest mod untul elimină aditivi şi poate fi păstrat mai mult timp.
Untul astfel obţinut şi răcit amestecat cu ghimbirul se administrează: în prima zi - o jumătate de linguriţă, în a doua zi - o linguriţă, în a treia zi - 1,5 linguriţe, a patra zi - 2 linguriţe, a cincea - 2,5 linguriţe, a şasea zi - 3,5 linguriţe, a şaptea zi - 2 linguriţe, a opta zi - 1,5 linguriţe, o nouă zi - 1 linguriţă, a zecea zi - o jumătate de linguriţă ca şi în prima zi.
Cantitatea creşte cu o jumătate de linguriţă zilnic, apoi ajunge la maxim, după care descreşte din ziua a 7-a. Prin aceste tratament, zona digestivă va fi revitalizată. Nu se recomandă această terapie persoanelor tinere sau de vârstă mijlocie ale căror tulburări digestive au alte cauze. În perioada tratamentului se recomandă ceaiuri din plante şi multe salate crude.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

koenigfrankstahl

Compa

WISAG

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Eurotrip
Valea Viilor Comunicat 2
Licitatie publica

accentmedia