Tribuna
PNL
Medicina naturistă
Stafidele
C. MIERLUŞCĂ
1232 vizualizari

Stafidele se obţin din struguri fără sâmburi cultivaţi de-a lungul ţărmului Mării Mediterane, în Grecia, Cipru sau Turcia, prin uscare la soare sau în cuptoare speciale.
Stafidele sunt bogate în fructoză, care poate fi foarte uşor transformată în energie. Stafidele nu îngraşă şi pot fi recomandate în curele de slăbire, consumate limitat. Stafidele reduc riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Consumate regulat, combat oboseala, previn depresia, fiind un tonic excelent. Se administrează în special sportivilor, persoanelor în vârstă, persoanelor care depun un efort intelectual. Li se recomandă cel puţin 50 g de stafide brune pe zi. Stafidele brune sunt mai recomandate decât cele aurii.
În caz de constipaţie, luaţi un pumn de stafide înmuiate într-un pahar de apă, care se lasă peste noapte la macerat. Dimineaţa se vor consuma pe stomacul gol. Stafidele sunt o importantă sursă de fier, recomandate în cazul anemiilor. Femeile însărcinate care au grave carenţe de fier le pot consuma cu încredere. Stafidele conţin şi boron, o substanţă importantă pentru menţinerea oaselor sănătoase, fiind indicate în osteoporoză. Pentru revigorarea sexuală, luaţi o mână de stafide brune, pe care le fierbeţi în lapte. La început trebuie spălate bine, ca să nu aibă impurităţi. Se indică a fi consumate de 3 ori pe zi, câte o căniţă. Specialiştii au ajuns la concluzia că stafidele reduc colesterolul rău şi cresc colesterolul bun, care previne ateroscleroza. Acidul oleanolic din sfafide distruge bacteriile cauzatoare de carii şi boli gingivale. Se vor consuma câteva grame în fiecare zi.




comentarii
1 comentarii

Cele mai bune sant stafidele smochinite ( la concurenta cu smochinele stafidite).
abc
10.12.2012 08:32
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA