Tribuna
Medicina naturistă
Soia şi tofu, alimente sănătoase
C. MIERLUŞCĂ
1506 vizualizari
Soia şi tofu, alimente sănătoase

Soia, un tip de aliment folosit iniţial în Asia, se găseşte sub formă de lapte, pastă de soia şi tofu. Acest aliment este preferat de vegetarieni fiind folosit ca substitut al cărnii. Soia se poate prepara sub formă de hamburger, chifte­luţe, şniţel, pate sau salam. Aceste alimente sunt o sursă importantă de proteine pentru vegeta­rieni. Soia re­duce colesterolul şi scade riscul bolilor cardiace. S-a constată că soia este foarte indicată şi împotriva can­cerului. 25-50 gr. soia pe zi ajută la reducerea coles­terolului. Trebuie să se ţină cont de faptul că  produsele de soia şi în special laptele de soia nu este o sursă de calciu precum laptele de vacă, fapt care duce la adăugarea calciului pentru a încerca să se atingă valoarea nutritivă a laptelui de vacă. Totuşi şi produsele de soia conţin grăsimi, de ex. o porţie de tofu conţine 6,5 grame de grăsime. Soia ajută în hiper­tensiune, este antioxidant, ajută rinichiul, prevenind afecţiunile re­nale.  100 gr de tofu conţin 40% din nece­sarul zilnic de trip­tofan, conţin acizi graşi Omega 3, seleniu, cupru, fosfor, cal­ciu, magneziu. Consumul de tofu scade nivelul trigli­ceridelor. Tofu se indică în special femeilor în perioada de menopauză deoarece conţine fito­es­trogeni care asigură nivelul de estrogeni în organism. Un studiu efectuat în Asia şi în Statele Unite a ajuns la concluzia că persoanele în vârstă care consumă tofu nu fac Alzheimer. Contra­indicaţii - produsele de soia produc alergii la anumite persoane, care de fapt fac alergii şi la lapte, brânză, alune, ouă.

 






comentarii
1 comentarii

L-am om?r
GABRIELA
09.12.2015 16:27
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA