Tribuna
AFF
Ochiul şi urechea
Ruşinea Sibiului - clădirea Tribunalului
N. I. DOBRA
1360 vizualizari
Ruşinea Sibiului - clădirea Tribunalului

2. Expirând cele 30 de luni câte erau prevăzute în contractul de închiriere semnat de Tribunal-Jude­cătorie cu SC Retezat SA, la sfârşitul anului 2014, acesta nu a mai fost prelungit, astfel că instanţele de judecată aveau nevoie de un nou spaţiu. Despre re­novarea clădirii de pe B-dul Victoriei nu mai vorbea nimeni. (O perioadă destul de lungă au stat nişte schele metalice de jur împrejurul imobilului, dându-ne speranţe că vom vedea şi meseriaşi căţăraţi pe ele. Nici pomeneală, în schimb au dispărut ferestrele!)
În toată această perioadă, reprezentanţii administraţiei locale-Primărie, Consiliu Judeţean, Prefectură - n-au făcut nimic pe motiv că este treaba Ministerului Justiţiei. Într-un final, s-a ajuns la o înţelegere între Ministerul Justiţiei şi Ministerul Apărării Naţionale, care a acceptat să ofere spaţiu într-o clădire pe Calea Dumbrăvii, unde funcţiona un Centru de limbi străine al Statului Major al Forţelor Terestre, care, la rândul lui, a fost mutat. Alte modificări, alţi bani.
"Prietenia" dintre cele două ministere a durat din 2015 până în 2019, când Ministerul Apărării Naţionale şi-a revendicat spaţiul!
Precum ţiganii cu şatra, magistraţii trebuiau să găsească alt sediu, tot cu chirie plătită de Minis­ter, care avea bani pentru aşa ceva, nu şi pentru renovarea propriului imobil.
Bineînţeles, trebuia organizată licitaţie, iar la aceasta nu s-a prezentat decât SC Casa Albă Independenţa SA, o societate apărută din neant, cu sediul pe str. Ocnei nr. 33, unde cândva a fost uzina Independenţa (birouri, centrul de calcul etc.) Înfiinţată în 2008, societatea are ca activitate "închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate", acţionar - 1, administratori - 3!
Pentru spaţiul de 4.950 mp, conform contractului, Ministerul Justiţiei plăteşte lunar o chirie de 321.750 lei plus TVA. O afacere bună pentru SC Casa Albă Independenţa SA, care ia nişte bani buni pe un spaţiu construit pe vremea "comuniştilor" pentru a se asigura locuri de muncă oamenilor.
Aşa se face că, în prezent, Tribunalul şi Judecă­toria funcţionează pe str. Ocnei nr. 33, după ce s-au mutat de pe B-dul Victoriei în Guşteriţa, de acolo, pe Calea Dumbrăvii şi, în sfârşit, aici. Dacă nu cumva se va ivi vreo altă ofertă... mai scumpă, că are ministerul bani!
Ceea ce mă intrigă pe mine este pasivitatea Primăriei, Consiliului Judeţean, Prefecturii, care nu se implică deloc, deşi este vorba de o clădire monument cea a Palatului de Justiţie de pe B-dul Victoriei. Dacă nu aţi ştiut, în conformitate cu Legea nr. 422/ 2001, publicată în Monitorul Oficial din 24 iulie 2001 privind protejarea monumentelor istorice, primarului îi revin o serie de atribuţii specifice. De ase­menea, deputaţii şi senatorii care ne reprezintă în Parlament ar putea lunar să-l interpeleze pe minis­trul Justiţiei, care o fi el (că se schimbă cum îmi schimb eu ciorapii: Cristian Diaconescu, Monica Macovei, Tudor Chiuariu, Cătălin Predoiu, Titus Corlăţean, Mona Pivniceru, Robert Marius Cazanciuc, Raluca Alexan­dra Prună, Tudorel Toader, Ana Birchal, Stelian Ion - din 2000 până în prezent!) De la preşedinte nu aştept nimic, el privind chiorâş spre magistraţi de când a avut de-a face cu ei...





comentarii
1 comentarii

Cu milioanele de euro cheltuite cu aceasta tevatura, Ministerul "injustitiei" (adica statul, adica noi) ridica tribunale noi in patru judete!
Corny
25.02.2021 09:28
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA