Tribuna
Medicină naturistă
Psoriazisul
C. MIERLUŞCĂ
823 vizualizari

Psoriazisul este o afecţiune dermatologică dureroasă, cu mâncărimi, care se tratează tot mai greu. Se presupune o funcţionare defectuoasă a ficatului. Cele mai indicate tratamente sunt cele de lungă durată. Se începe cu detoxifierea ficatului cu anumite ceaiuri, precum: lemn dulce (Glycyrhiza glabra), brusture (Arctium lappa ), păpădie (Taraxacum officinalis).
Se va merge pe o dietă strictă pentru ficat, evitându-se conservele, afumăturile, mezelurile, prăjelile, carnea de porc. Se indică mâncărurile cu lapte, salatele acrite cu iaurt, carnea de pasăre, viţel vacă, zilnic peşte uleios, cum este macroul, din care se va mânca cel puţin opt săptămâni, sau uleiul de peşte Omega 3. Se va evita alcoolul de orice fel. Se indică unguentul cu Aloe Vera o,5 %, timp de 4 săptămâni sau se unge pielea de două ori pe zi cu osânză şi alifie cu rostopască. Băi complete cu coada calului (Equisetum arvense ) şi nalbă (Malva). Se recomandă sărurile tisulare Kali sulphuricum (Kali sulph), produs homeopat.
Se recomandă următorul amestec de ceaiuri după vestita vindecătoare austriacă M. Treben: scoarţă de stejar -10 g, scoarţă de salcie - 30 g, barba popii - 40 g, fumărica - 20 g, coajă de nucă - 20 g, rostopască - 30 g, urzică - 50 g, ventrilică - 30 g, gălbenele - 30 g, coada şoricelului - 20 g. O linguriţă la o cană de apă clocotită. Se acoperă 10 minute. Se strecoară. Se beau zilnic 1-2 litri, înghiţitură cu înghiţitură. După o perioadă de tratament cu acest amestec se poate administra şi un ceai special cu rostopască. Un litru de apă se dă în două clocote. Se trage deoparte acoperit. Se lasă 10 minute. Se introduce o lingură de rostopască. Se lasă de seara până dimineaţa. Se strecoară, se adaugă 200 g miere. Se administrează o lingură la oră, de 10-12 ori pe zi. Se va face o cură de o lună.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Targul de Craciun

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA