Tribuna
Pepenele galben (Cucumis melo)
C. MIERLUŞCĂ
336 vizualizari
Pepenele galben (Cucumis melo)

 

Face parte din fam. Curcubitacee. Este originar din Asia Centrală şi Estică şi Arabia tropicală. Este cultivat cu mult înaintea erei noastre.

În partea de sud a ţării noastre se cultivă peste 12 soiuri de pepene. Miezul este parfumat şi înviorător când este consumat proaspăt. Conţine apă 90-95%, în funcţie de soi. Poate fi considerată o apă vie care a fost înc ontact ultim cu protoplasma celulelor vegetale. Nimic nu este mai folositor pentru rinichi decâtg seva plantei, adică apa din pepene. Pepenii galbeni conţin toate mineralele, inclusiv potasiu, fier şi magneziu.

Valoarea energetică este de 30 kcal la 100 grame. Consumul de pepene galben îmbogăţeşte sângele cu săruri minerale. Este indicat ca pepenele să se consume înainte de masă, nu ca desert. Când este consumat după masă diluează sucurile gastrice şi aglomerează stomacul, tulburând digestia.

Pepenele galben se recomandă în insuficienţă renală, pietre la rinichi, în special cele din constituţie urică, infecţii urinare (prelonefrită, cistită). Pepenele galben are efect alcalinizant, contribuind la stoparea proliferării bacililor coliformi care cauzează infecţiile urinare (Escherichia coli şi alţii care au nevoie de un mediu acid pentru a se dezvolta).

De asemenea, se recomandă în artrită, gută şi constipaţie, diaree, accese de febră. A se consuma proaspăt, sub formă de suc. Extern, se foloseşte sub formă de măşti, în cazul tenurilor ofilite.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia