Tribuna
PNL
Medicina naturistă
Pelinul, regenerator pentru ficat şi tubul digestiv
C. MIERLUŞCĂ
1452 vizualizari
Pelinul, regenerator pentru ficat şi tubul digestiv

Pelinul e considerat o plantă miraculoasă care curăţă întregul organism de impurităţi, redând vi­goare celui care-l folo­seş­te. Ceaiul din frunze de pe­lin este un pansament foar­te eficient în bolile de stomac. Administrat în ulcere cu nişe sub formă de pulbere, stopează balo­narea şi contribuie la re­generarea ficatului bolnav.
La fel de importantă este tinctura de pelin care se obţine din 100 g plantă uscată sau un pumn de plantă proaspătă la 400 ml alcool 50 grade care se lasă la macerat două săptămâni, timp în care se agită puternic recipientul în care se pune amestecul de câteva ori pe zi. După două săptămâni se strecoară totul printr-un tifon dublu şi se pune în sticluţe închi­se la culoare. Se păstrea­ză în frigider. Se adminis­trează câte 10 picături de 3 ori pe zi înaintea me­selor principale timp de 20 de zile. Se vor face două cure pe an, primăvara şi toamna. Ameliorează bo­lile de ficat şi pancreas, făcând să dispară balo­nările foarte supărătoare.
Sub formă de pulbere obţinută prin râşniţa de cafea, se administrează câte o jumătate de lingu­riţă diluată în 100 ml lichid de două ori pe zi, cu un sfert de oră înaintea me­se­lor principale. Cura du­rează o săptămână. Are efect benefic, ca tonic, a­peritiv, antispastic, antife­bril, în ascaridoză, ane­mie, convalescenţă, tulbu­rări ale ciclului menstrual. 3 tulpini de pelin verde introduse în vin roze sau negru într-o sticlă de cu­loare închisă lăsate la ma­cerat timp de 6 săp­tămâni devin un miraculos medicament care curăţă arterele şi scade în scurt timp colesterolul. Condiţia este ca să se bea 100 ml pe zi după masa de prânz.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia