Continental
Tribuna
Medicina naturistă
Păpădia (Taraxacum officinale)
C. MIERLUŞCĂ
1560 vizualizari

Păpădia este o plantă deosebit de valoroasă, care înfloreşte galben, din aprilie până în mai. Are proprietăţi deosebite în afecţiunile biliare şi hepatice.
Înainte de înflorire se culeg frunzele, primăvara, sau toamna rădăcinile. Întreaga plantă este valoroasă. Primăvara se poate face salată din păpădie, amestecată cu cartofi şi garnitură de ouă fierte.
Tulpinile proaspete (5-6) se consumă în fiecare zi. Ajută foarte bine în hepatite cronice. Se pot consuma până la 10 tulpini pe zi. Cura durează 14 zile. Această cură este recomandată diabeticilor. Tijele proaspete de păpădie dizolvă calculii biliari având proprietăţi depurative, ajută în reumatism, inflamaţiile ganglionilor care se retrag după această cură. Tulpinile proaspete se recomandă în icter şi afecţiuni ale splinei. Ceaiul de păpădie, în amestec cu urzica, se recomandă în acnee, care va dispărea în mare măsură în 4-5 săptămâni.
În hepatită se vor administra câte 3 ceşti cu decoct de păpădie, preparat dintr-o linguriţă rădăcină uscată la o cană de apă, care se fierbe 15 minute. Se poate îndulci după gust. Păpădia este eficace şi în afecţiuni ale pancreasului, vezicii urinare şi ale rinichilor. Ceaiul de păpădie poate fi luat pentru retenţia fluidelor, cistită, nefrită şi slăbire.
Rădăcina de păpădie produce scăderea tensiunii sanguine, ajutând buna funcţionare a inimii. Păpădia se recomandă în anemie, ea este planta care furnizează minerale nutritive generale.
Tijele de păpădie conţin bor, plasându-se pe locul doi după varză. Borul ajută la ridicarea nivelului de estrogen din sânge, iar estrogenul contribuie la conservarea ţesuturilor osoase, prevenind osteoporoza. Aceste tije mai conţin calciu şi siliciu, elemente importante pentru oase. Sucul de păpădie, câte o jumătate de cană, se recomandă în dureri artritice şi în orbirea nocturnă. În China, planta este folosită la tratamentul cancerului, inflamaţiei şi lipsa lactaţiei.
Păpădia a dat rezultate în pneumonie, bronşită, infecţii respiratorii şi boala Alzheimer.
Păpădia se recomandă în homeopatie.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia