Tribuna
PNL
Medicina naturistă
Nucile, remediu important pentru bolile sistemului nervos
C. MIERLUŞCĂ
1611 vizualizari

Încă din Evul Mediu, nucile erau folosite pentru tratarea bolilor sistemului nervos şi a problemelor de circulaţie intracraniană. S-a făcut asocierea formei sale cu cea a creierului uman. În timp s-a ajuns la concluzia că nucile sunt un important remediu în ceea ce priveşte îmbunătăţirea memoriei, a bolilor psihice şi a durerilor de cap.
Tratamentul se poate face şi cu ajutorul tincturilor preparate din 30 de nuci verzi, tăiate în patru şi aşezate într-un borcan de 3 litri, peste care se va turna un litru de rachiu de casă, aşa încât conţinutul borcanului să fie acoperit. Acesta se va lăsa la soare, închis cu capac, timp de 3 săptămâni şi se va agita în fiecare zi. După 3 săptămâni, conţinutul borcanului se strecoară prin tifon, se păstrează în sticle închise la culoare, în cămară.
Se va administra câte o linguriţă tinctură pe zi, dimineaţa, timp de 20 de zile, iar pentru disfuncţii tiroidiene se vor lua 2 linguriţe pe zi, înainte de micul dejun şi cină, timp de 40 de zile.
Frunzele culese în luna august se vor folosi pentru reglarea glicemiei, fluidificarea sângelui, scăderea colesterolului şi a trigliceridelor.
Se iau 50 frunze de nuc, care se trec printr-un jet de apă, apoi se pun la uscat. Se macină cu ajutorul unei râşniţe, iar pulberea obţinută se pune într-un borcan de sticlă cu capac şi se ţine în cameră, timp de 10 zile.
Se va administra câte o linguriţă pulbere, înaintea celor 3 mese principale. Tratamentul durează 30 de zile. Se va face o pauză de 3 luni, după care tratamentul poate fi reluat.
Tinctura din frunze de nuc, câte 10 picături în apa de limpezit, poate stopa căderea părului. Persoanele care consumă nuci în fiecare zi nu fac accidente vasculare.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia