Tribuna
Fabrica Sevis
Medicina naturistă - Uleiul de peşte
C. MIERLUŞCĂ
548 vizualizari
Medicina naturistă - Uleiul de peşte

 

Dintre acizii graşi esenţiali de care avem nevoie pentru a trăi, acizii graşi Omega 3 sunt de o importanţă majoră. Organismul nu poate produce singur aceşti acizi şi sunt luaţi din surse alimentare sau din suplimente.

Acizii Omega 3 se găsesc în uleiul de seminţe de in sau uleiul de peşte. Ei sunt foarte importanţi pentru sănătatea inimii. peştele s-a constatat că este cel mai sănătos aliment pentru inimă. Cei care cosnumă peşte au o incidenţă mai scăzută a obezităţii, diabetului, bolilor d einimă şi cancerului. Un studiu recent, făcut pe o perioadă de 4 ani, asupra dietei mediteranene bazată pe consumul de peşte, legume şi fructe, a descoperit că oamenii ar putea să îşi reducă riscul de atac de cord cu până 70%.

Uleiul de peşte subţiază sângele şi întăreşte sistemul imunitar. Datoriză efectelor sale antiinflamatorii, uleiul de peşte este de mare ajutor persoanelor care suferă de artrită. Este important pentru funcţionarea corespunzătoare a creierului. Lipsa acestuia duce la probleme de memorie, de comportament şi învăţare. Uleiul de peşte se recomandă atât copiilor, cât şi adulţilor bolnavi de astm pe perioade de câteva luni, până când efectele antiinflamatorii naturale se să instaleze.

Acizii Omega 3 introduşi în alimentaţie pot să prevină anumite forme de cancer. Studiile au demonstrat că uleiul de peşte poate face ca anumite tipuri de chimioterapie să poată lupta mai eficient împotriva cancerului, a pierderii masei musculare şi scăderii în greutate la pacienţii cu cancer. Omega 3 se recomandă în cazul trigliceridelor crescute, depresie, lupus, scleroză multiplă, psoriazis, eczeme, hipertensiune arterială, schizofrenie.

Uleiul de peşte nu se recomandă împreună cu alte anticoagulante şi atenţie ca uleiul de peşte să nu fie rânced!

Bibliografie: Remediile naturale ale medicului homeopat Mark Stengler

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia