Continental
Tribuna
Medicina naturistă: Tratament naturist pentru gută
C. MIERLUŞCĂ
1326 vizualizari
Medicina naturistă: Tratament naturist pentru gută

Se indică regim diabetic, ceaiuri, presopunctură, acu­punc­tură, tratament balneo­climateric. Profilactic, se re­comandă evitarea sedenta­rismului şi regim diabetic. Se vor exclude din alimentaţie vis­cerele (rinichi, creier, ficat, mo­miţe, carne friptă, supele de car­ne), legumele care con­ţin purine (ştevia, spanacul, varza de Bruxelles, mazărea, bobul, fasolea, lintea), ceaiul rusesc, cafea naturală, cacao, condi­mentele. Se vor bea multe lichi­de, până la 2 l pe zi, zeamă de legume, fructe cru­de (agrişe, vişine, coacăze, fragi, mere, pru­ne, zmeură, struguri, nuci, lămăi, pepene). Sunt permise ceapa, do­vleacul, hreanul, păstrânacul, salata, tarhonul, ţelina, varza, usturoiul, urzica. Veninul de albine poate acţiona ca antiin­flamator, cât şi ca stimulent al sistemului imunitar. Veninul se găseşte şi sub formă de cremă dacă sunteţi alergic la înţepătura de albine. Extras din brânduşă de toamnă (colchicum autumnale) se foloseşte pentru calmarea crizelor.

Ceaiuri: Fructe de ienupăr - 3-4 linguri pe zi, dintr-o infuzie concentrată. Frunze de mes­teacăn - se prepară o infuzie cu două liguri la cană. Se lasă la răcit. Se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu pentru alcalinizare şi se lasă 6 ore, după care se stre­coară. Se bea în două reprize, la 4 ore interval. Merişor: macerat, cu două linguriţe de frunze la 100 ml apă rece. Se lasă în repaos 15 minute. Se strecoară. Peste frunzele rămase se toarnă 100 ml apă clocotită, apoi se fierbe 10 minute. După 10 minute, se amestecă ambele lichide şi se beau fracţionat în timpul zilei. Păpădia: se beau două-trei căni pe zi, călduţe, după mesele principale, preparată sub formă de infuzie din două linguriţe plantă la o cană de apă în clo­cot. Frunze de urzici: se beau două-trei căni pe zi, cu o lingură la cană. Afine: frunze, se beau două căni pe zi, preparat sub formă de infuzie. Frunze de frasin: una-două linguri la cană - infuzie. Se vor bea două căni pe zi, timp de o lună de zile. Decoct de coada-calului - o lin­guriţă la cană. Se vor bea 3-4 căni pe zi, timp de 3-4 săptă­mâni. Frunze de pin - 50 g la litrul de apă. Se fierb 25 minute, se beau două căni pe zi, rece.

Presopunctură: Se va masa punctul care se află în spaţiul dintre cele două oase din prelungirea degetului 4 şi 5 de la picior, prin înşurubare, timp de 5 minute. De două ori pe zi, 10 şedinţe pe serie. În peri­oadele de acalmie se reco­mandă staţiunile Olăneşti, Călimăneşti, Sângeorz, Slănic Moldova, Ţinca. Se vor avea în vedere şi tratamentele homeo­pate. Articol scris la solicitarea unui cititor al ziarului Tribuna.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia