Tribuna
Sevis
Medicina naturistă: Tinctura de nuci verzi - recomandată în bolile sistemului nervos
C. MIERLUŞCĂ
1349 vizualizari
Medicina naturistă: Tinctura de nuci verzi - recomandată în bolile sistemului nervos

Din perioada Evului Mediu, nucile erau recunoscute pentru puterea lor de vindecare a bolilor sistemului nervos, cât şi a problemelor circulaţiei intracraniene. Nucile îmbunătăţesc memoria, dacă sunt consumate ca atare. Tot nucile au putere energizantă datorită argininei din conţinut. Se recomandă în tratamentul bolilor psihice şi al durerilor de cap.

Pentru prepararea unei tincturi, se vor lua 30 de nuci verzi, care pot fi tăiate în patru şi aşezate în straturi într-un borcan de 3 litri. Se va turna un litru de rachiu de secară încât să fie complet acoperite, după care borcanul se închide ermetic şi se aşază la soare. După 3 săptămâni, se strecoară lichidul printr-un tifon dublu şi se păstrează într-un loc întunecos, în cămară. Pentru afecţiunile sistemului nervos, se va administra câte o linguriţă pe zi, timp de 20 de zile, iar pentru disfuncţii ale tiroidei, se vor lua câte două linguriţe pe zi, înainte de micul dejun şi cină, timp de 40 de zile.

Frunzele de nuc, culese la jumătatea lunii august, uscate şi tranformate în pulbere, se recomandă în reglarea glicemiei, fluidizarea sângelui, normalizarea colesterolului şi trigliceridelor. 50 de frunze de nuc se trec sub un jet de apă, apoi se pun la uscat, alternativ, o zi la umbră, o zi la soare. Când sunt uscate, se mărunţesc cu ajutorul unei râşniţe. Pulberea se păstrează în borcane de sticlă închise ermetic, la loc întunecos, timp de maxim 10 zile. Se administrează câte o linguriţă de pulbere înaintea celor trei mese principale. Cura durează 30 de zile. Efectul este foarte puternic. Se face o pauză de 3 luni, după care se poate relua. Consumatorii de nuci nu fac accidente vasculare.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia