Tribuna
PNL
Medicina naturistă: Tătăneasa (symphytum officinale) - o plantă puternică anti-canceroasă
C. MIERLUŞCĂ
799 vizualizari
Medicina naturistă: Tătăneasa (symphytum officinale) - o plantă puternică anti-canceroasă

Este o plantă erbacee pe­renă întâlnită la marginea pâ­raielor, şanţurilor, locurilor mlăş­tinoase, buruiană prin culturi - în întreaga ţară, de la câmpie până în zona muntoasă inferi­oară. Se mai numeşte iarba lată, iarbă băţoasă, iarba nea­gră, etc. Este răspândită în Europa şi Asia. Rizomul este gros, scurt, ramificat, de culoa­re neagră. Înfloreşte în perioada mai - august, conţine o serie de substanţe minerale, cantităţi mici de alcaloizi, mucilagii, alantoină, consolidenă, tanin, ulei volatil, etc.

Intern, se foloseşte în gas­trite hiperacide, ulcer gastric şi duodenal, spondilita anchilo­zantă, diaree, tuse, bronşită, cancer, psoriazis. Pentru trata­rea de cancer de piele şi de sân se aplică comprese cu de­coct din rădăcină de tătăneasă.

Compresele calde cu  terci de tătăneasă ajută în ulcer varicos, în noduri de artrită, umflături, calmează durerile după amputare.

În hemoragii stomacale şi pleureză se beau 2-4 căni de ceai preparat din rădăcină de tătăneasă sub formă de decoct.

Pentru tratarea de psoriazis se prepară un decoct din 10 linguriţe rădăcină mărunţită la 5 l apă care se fierbe o jumătate de oră. Se strecoară, se adau­gă în apa de baie în care se stă 20-30 minute. Se va folosi şi alifia pe bază de tătăneasă care va grăbi vindecarea.

Pentru ulcer şi cancer de pie­le şi de stomac se va pre­para următoarea reţetă: într-un kg de miere se introduc 300 gr tătăneasă dată pe răzătoare. Totul se amestecă foarte bine cu o lingură de lemn. Se lasă la macerat 3 săptămâni sub un loc umbros şi întunecos. În fie­care zi se amestecă cu lingura de lemn. După cele 3 săptămâni se poate administra câte o lin­guriţă dimineaţa pe nemâncate în ulcer şi cancer de stomac, câte o linguriţă din amestec după micul dejun ca să rămână pe gât în cazul cancerului din gât, mai ales dacă a fost operat.

În cazul cancerului de piele se va pune un strat subţire în zona afectată.

Intern, se va respecta do­zajul. Rădăcina de tătăneasă se culege primăvara devreme (începând din februarie) sau toamna târziu, deoarece numai atunci conţine substanţa activă alantoina.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat de presa Miodent srl

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia