Tribuna
PNL
Medicina naturistă: Seminţele de in
C. MIERLUŞCĂ
1366 vizualizari
Medicina naturistă: Seminţele de in

De secole, inul a constituit un element important al dietei europenilor. De fapt, chiar numele latin se traduce "folositor". Inul are multe vitamine în compoziţie, cum ar fi vit. A, B, D, E, caroten, lecitină, dar şi minerale. El mai conţine aminoacizi, cărămizile din care se construiesc proteinele.

Inul se combină foarte bine cu alte alimente proteice, ajutând organismul să producă mai multe proteine. Seminţele de in ne apără organismul împotriva bolilor cardiovasculare, cancerului, artritei, ajută tubul digestiv spre a fi curăţat, scade colesterolul, reglează nivelul zahărului din sânge. Se recomandă zilnic un sfert de ceaşcă de seminţe de in, acesta având şi un efect laxativ. Are şi proprietatea de a reduce bufeurile în perioada menopauzei. Seminţele de in se recomandă a fi măcinate printr-o râşniţă de cafea timp de 5 secunde. Când luaţi seminţe de in, se recomandă şi un pahar cu apă sau suc pentru a le înghiţi mai uşor. Seminţele de in sau uleiul din seminţe de in se recomandă la salate sau preparate pe bază de cereale. Seminţele de in se recomandă în cure de câteva luni pentru tratamentul acneei. În cazul artritei, se recomandă asocierea seminţelor de in cu consumul de peşte de apă rece, cum ar fi somonul, macroul, heringul, sau un supliment de calitate pe bază de ulei de peşte.

Tratamentul cu seminţe de in reface pielea uscată, tratează eczemele, reface organismul după eforturile intense, protejează sistemul imunitar, ajută în cazul memoriei deficitare. Se recomandă în special copiilor cu probleme de constipaţie, administrarea unei linguriţe cu seminţe de in, care îşi face efectul într-un timp scurt. Dr. Roy Swark, neurolog din Portland, recomandă tratamentul cu seminţe de in în cazuil sclerozei multiple. Efectul este şi mai benefic dacă se asociază cu consumul de peşte şi cu suplimente pe bază de ulei din ficat de cod, ambele fiind bogate în acizi graşi Omega 3. Efectele secundare în cazul tratamentului cu seminţe de in pot apărea la persoanele care au probleme la vezica biliară. În acest caz, se recomandă mai multă apă şi se începe cu o cantitate foarte mică de seminţe de in şi apoi se măreşte cantitatea treptat. Este bine ca atunci când începeţi tratamentul cu seminţe de in să cereţi sfatul unui medic sau farmacist pentru interacţiunea cu alte medicamente.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia