Tribuna
Medicina naturistă: Scorţişoara previne boala Alzheimer
C. MIERLUŞCĂ
535 vizualizari

 

Încă din antichitate, scorţişoara era mai valoroasă decât aurul, fiind un dar destinat regilor. Persoanele decedate care făceau parte din familia regală erau îmbălsămate cu scorţişoară.

Un studiu efectuat de Universitatea din Tel-Aviv arată că pulberea de scorţişoară, în amestec cu ciocolată şi cafea, înhibă crearea unor substanţe toxice cu efect nefast asupra neuronilor, ajutând la prevenirea şi stoparea evoluţiei bolii Alzheimer. Scorţişoara conţine o combinaţie de calciu şi fier care contribuie la procesul de secreţie a bilei, la procesul digestiv, combătând constipaţia cronică, ameliorând simptomele de colon iritabil.

Scorţişoara, având proprietăţi antibacteriene şi antifungice, tratează infestarea cu fungi şi bacterii localizate la nivelul stomacului. Se va consuma zilnic, dimineaţa şi seara o cană de ceai verde preparat sub formă de infuzie, în care s-a introdus o linguriţă pulbere de scorţişoară. Se strecoară şi se bea cu înghiţituri mici. Tratamentul durează o lună de zile şi se poate repeta la nevoie. Această reţetă ajută la fluidificarea sângelui, creşterea producţiei de insulină, ajutând la tratarea diabetului.

Pentru a topi grăsimile din organism, se pun într-un bol de sticlă 3 linguriţe cu miere şi 2 linguriţe cu pulbere de scorţişoară.

Bibliografie: Leacuri mănăstireşti - Mariana Borloveanu

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA