Tribuna
Sevis
Medicina naturistă: Record de longevitate
C. MIERLUŞCĂ
935 vizualizari

Longevitatea medie a locuitorilor indieni din Valea Hunza este de 120 de ani. Populaţia indiană din această vale, care numără 32.000 de locuitori, a fost studiată de cercetătorul scoţian Mclarison, care a trăit 15 ani în acea zonă şi a ajuns la concluzia că principala explicaţie a longevităţii locuitorilor este dieta lor. Ei sunt vegetarieni, mănâncă fructe şi legume crude, iar iarna lăstari de grâu, caise uscate şi brânză de oaie.
La întoarcerea în Anglia a făcut o serie de experimente pe animale. Un grup de animale a fost hrănit cu alimente din regimul alimentar obişnuit al unei familii tipice londoneze, cu zahăr, pâine albă, alimente îndelung procesate, carne, etc. Rezultatul a fost o serie de tulburări organice în rândul animalelor.
Celălalt grup de animale a fost hrănit conform dietei locuitorilor din Valea Hunza şi nu au avut probleme de sănătate. S-a constatat că nici climatul montan nu poate preveni diversele afecţiuni, neinfluenţând longevitatea, ci numai modul sănătos de hrană.
Locuitorii din Valea Hunza, în contrast cu grupurile etnice vecine, seamănă foarte bine cu europenii.
Istoricii au constatat că negustorii şi soldaţii care s-au stabilit în Valea Hunza în timpul expediţiei lui Alexandru cel Mare, de-a lungul râului Ind, au stabilit comunităţi tribale aici, având un stil de viaţă sănătos. S-a ajuns la concluzia că şi europenii pot trăi mult dacă au un regim de viaţă vegetarian.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia