Tribuna
Medicina naturistă
Puterea vindecătoare a arborilor
C. MIERLUŞCĂ
599 vizualizari
Puterea vindecătoare a arborilor

Arţarul
(Cameleonul)
Un locşor umbros şi un sol puţin argilos, şi arţarul (Acer) se simte în elementul lui. Arborele cu frunzele sale lobate şi digitiforme poate atinge o înălţime de 20 m. Trunchiul îşi schimbă mereu culoarea - în tinereţe, punctele de pe scoarţă sunt maro cu alb, apoi maro roşcat şi la bătrâneţe (trăieşte până la 200 de ani) cenuşii cu alb.    
Potrivit revistei "Asul verde", frunzele de arţar au un efect răcoritor, datorită taninurilor, saponinelor şi alcoolului Cholin pe care le conţin. De aceea, în mod tradiţional, arţarul este folosit împotriva înţepăturilor de insecte şi a pielii iritate şi inflamate.
Reţeta cea mai bună: Se mărunţesc frunzele proaspăt culese şi se aplică direct pe pielea iritată. O calmează şi o răcoresc, creând o senzaţie de bine. În caz de abcese, se opăresc 1-2 frunze mărunţite cu 1/4 litri de apă clocotită, se infuzează 10 minute, se lasă puţin să se răcească şi se strecoară. Se înmoaie un prosop în infuzie, se pune pe zona afectată şi se lasă să acţioneze circa 20 de minute.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Eurotrip

koenigfrankstahl

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia