Tribuna
Medicina naturistă
Prunele - aliment şi medicament
C. MIERLUŞCĂ
1479 vizualizari
Prunele - aliment şi medicament

Un studiu recent de la Universitatea din Berlin a arătat că oamenii care consumă zilnic timp de 3 săptămâni cel puţin 6 prune proaspete sau uscate au mai puţine probleme medicale cu oasele, cu nivelul crescut al colesterolului şi cu posibilitatea de a avea cancer. Prunele au proprietăţi diuretice, de stimulare a sistemului nervos, sunt detoxifiante şi laxative.
Ameliorează stările inflamatorii ale ficatului şi splinei. Prunele şi sucul proaspăt fac să scadă aciditatea sucului gastric, fac să prevină ulcerul stomacal şi duodenal. Acţionează în hipertensiune şi afecţiuni ale rinichilor.
Prunele conţin resveratrol, care este un colorant negru şi vişiniu considerat un puternic antioxidant care luptă împotriva cancerului. Se cunoaşte un caz din urbea noastră - persoana suferea de cancer şi mânca în fiecare seară o porţie de magiun de prune (fiert fără zahăr) cu o porţie de mămăligă, ştiind faptul că şi mămăliga are efecte puternice anticancer. Persoana în cauză se simte foarte bine. Prunele previn bolile de inimă. Sunt foarte sărace în grăsimi saturate, care pot creşte riscul unui atac de cord.
Atenţie! Prunele uscate au o concentraţie mare de carbohidraţi care stimulează pancreasul să secrete insulină, aşa că este mai indicat a consuma prune proaspete pentru a nu avea probleme cu glicemia şi un risc crescut de a face diabet. Prunele sunt fructe cu puternice calităţi energizante.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia