Tribuna
SEVIS
Medicina naturistă: Polenul
C. MIERLUŞCĂ
466 vizualizari
Medicina naturistă: Polenul

Polenul este produs de plantele care înfloresc. El se lipeşte de albine în timpul activităţii lor de adunare a nectarului.

Conţine un spectru larg de nutrienţi precum vitaminele A, B, C, aminoacizi, carotenoizi, calciu magneziu, cupru, fier, potasiu, flavonoizi, microelemente greu de găsit precum siliciu, molibder, sulf, enzime structuri hormonale din plante cunoscute sub numele de steroli (care au efect de echilibrare hormonală).

Polenul este utilizat în tratamentul a o serie de afecţiuni precum artrita, alergiile, depresia, oboseala, afecţiuni oculare, înlătură sterilitatea, antiseptic, antialergic, înlătură insomniile, ajută ficatul şi plămânii. Creşte energia şi rezistenţa, are efecte asupra sistemului de reproducere.

Polenul ajută în tulburări circulatorii, flebită, varice, fragilitatea vaselor capilare, vindecă constipaţiile.

La începutul administrării, polenul măreşte pofta de mâncare care ulterior revine la normal. Polenul se indică a fi administrat la începutul fiecărui anotimp 45 de zile de rând sau numai 2 cure pe an de câte 90 de zile o cură. Se va consuma minim 2-3 g pe zi. Doza de întreţinere pentru persoane sănătoase şi bolnave este de 16-20 g pe zi. Se indică a fi consumat cu miere, iaurt etc. Granulele înainte de a fi înghiţite, trebuie foarte bine mestecate în gură. Polenul poate fi folosit la întărirea sistemului imunitar, deoarece conţine foarte mulţi nutrienţi contribuind la detoxifierea organismului. Se recomandă atleţilor care fac antrenamente dure şi pe care îi ajută să se refacă rapid după acestea. Polenul nu se recomandă persoanelor care fac alergie la înţepăturile de albine. Pentru testare, puneţi o cantitate mică pe limbă. Dacă aveţi orice simptom de alergie, cum ar fi strănutul sau anumite erupţii pe piele, întrerupeţi tratamentul.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia