Continental
Tribuna
Medicina naturistă: Pelinul, regenerator pentru ficat şi tubul digestiv
C. MIERLUŞCĂ
1382 vizualizari
Medicina naturistă: Pelinul, regenerator pentru ficat şi tubul digestiv

Pelinul este considerat o plan­tă miraculoasă care curăţă întregul organism de impurităţi, redând vi­goa­re celui care-l folo­seşte. Ceaiul din frunze de pelin este un pansament foarte eficient în bolile de stomac. Administrat în ulcere cu nişe sub formă de pulbere, stopează balo­narea şi contribuie la rege­nerarea ficatului bolnav.

La fel de importantă este tinctura de pelin care se obţine din 100 g plantă uscată sau un pumn de plantă proaspătă la 400 ml alcool 50 grade care se lasă la macerat două săptămâni, în care timp se agită puternic recipientul în care se pune amestecul de câteva ori pe zi. După două săptămâni se stre­coa­ră totul printr-un tifon dublu şi se pune în sticlu­ţe în­chi­se la culoare. Se păs­trează în frigider. Se ad­mi­nistrează câte 10 pi­că­turi de 3 ori pe zi înain­tea me­selor principale timp de 20 de zile. Se vor face două cure pe an, pri­măvara şi toamna. Ame­lio­rea­ză bo­lile de ficat şi pancreas, fă­când să dis­pară balonă­rile foarte supărătoare.

Sub formă de pulbere obţinută prin râşniţa de cafea, se administrează câte o jumătate de lingu­riţă diluată în 100 ml lichid de două ori pe zi, cu un sfert de oră înaintea me­se­lor principale. Cura du­rează o săptămână. Are efect benefic, ca tonic, ape­ritiv, antispastic, antifebril, în ascaridoză, anemie, convalescenţă, tulburări ale ciclului menstrual. 3 tulpini de pelin verde in­troduse în vin roze sau negru într-o sticlă de cu­loare închisă lăsate la ma­cerat timp de 6 săp­tămâni devin un miraculos medicament care curăţă arterele şi scade în scurt timp colesterolul. Condiţia este ca să se bea 100 ml pe zi după masa de prânz.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia