Tribuna
Medicina naturistă: Păducelul (Crataegus monogyna)
C. MIERLUŞCĂ
1087 vizualizari
Medicina naturistă: Păducelul (Crataegus monogyna)

 

Este un arbust puţin pretenţios la sol, întâlnit la lizierele pădurilor.

Păducelul este planta vedetă pentru sistemul cardiovascular şi circulaţia sanguină. Se recomandă în hipertensiune arterială, angină pectorală sau aritmii cardiace.

Păducelul este o plantă împotriva îmbătrânirii inimii, este planta care îmbunătăţeşte oxigenarea, împiedică formarea plăcilor de aterom în pereţii arteriali, relaxează vasele de sânge.

Este important ca toţi cardiologii să recomande pacienţilor această plantă cu efect tonic cardiac.

Sunt folosite florile, frunzele şi fructele, deşi majoritatea extractelor provin din fructe.

Păducelul este un cardiotonic. Se poate administra sub formă de 30-60 picături de extract din tinctura de 3 ori pe zi sau sub formă de ceai. Planta se recomandă în angina pectorală. În acest caz, se simte ca şi cum ceva strânge inima până doare. Se recomandă folosirea păducelului cu planta cactus (Cereus grandiflorus) pentru obţinerea unui efect mai bun. Păducelul se recomandă în aritmii asociate cu coenzima Q10. Se recomandă  şi în cazul insuficienţei cardiace congestive care se manifestă prin tahicardie şi edeme ale gleznelor precum şi o oboseală scăzută la efort. Păducelul se recomandă persoanelor care au avut un infart miocardic, el îmbunătăţind circulaţia în arterele coronare.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica