Tribuna
PNL
Medicina naturistă: Migdalele (Amygdalus communis)
C. MIERLUŞCĂ
1168 vizualizari
Medicina naturistă: Migdalele (Amygdalus communis)

Migdalele au făcut parte din dieta omului din timpuri străvechi, conţin proteine de natură vegetală, procentajul de proteine fiind întrecut doar de soia. Conţin acid linoleic cu funcţii importante asupra sistemului nervos. Conţin cantităţi importante din vitaminele B12, B6 şi vitamina E. Conţinutul de vitamina C este mai scăzut. Dintre minerale, are în compoziţie calciu, fosfor, magneziu, potasiu şi fier.

Migdalele pot fi consumate crude, uscate sau uşor prăjite. În acest caz, se diminuează cantitatea de vitamine. Laptele de migdale se prepară din cremă de migdale, la care se adaugă apă. Se formează o pastă maro deschis, preparată industrial din migdale şi zahăr (de preferat fructoză). Se poate prepara şi în casă. Se consumă în locul laptelui de vacă.

Crema de migdale se va prepara din migdale proaspete sau migdale uscate, lăsate la înmuiat peste noapte. A doua zi se mixează.

Migdalele se indică în tulburări ale sistemului nervos, stres, depresie, oboseală mentală şi fizică. Lipsa calciului din sânge produce nervozitate. Migdalele pot înlătura acest neajuns.

Migdalele se recomandă şi atleţilor, deoarece le conferă multă energie. Au proprietăţi antioxidante. Se recomandă persoanelor în vârstă sub forma laptelui de migdale.

Laptele de migdale se recomandă mamelor care alăptează, datorită efectului de creştere a lactaţiei.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA