Tribuna
Sevis
Medicina naturistă
Litchi (Litchi chinensis)
C. MIERLUŞCĂ
577 vizualizari
Litchi (Litchi chinensis)

Litchi este un arbore care poate atinge înălţimea de 12 m. Fructul de litchi creşte în ciorchine, are formă ovală şi măsoară între 3 şi 4 cm în diametru. În interior se găseşte un singur sâmbure maro.
Fructul de litchi este unul dintre simbolurile Chinei, fiind cultivat de peste 4.000 de ani. Coaja este roşie sau verde şi acoperă o pulpă lucioasă, dulce şi puţin acidă, care aduce la miros cu trandafirul. Fructele de litchi conţin carbohidraţi, puţine proteine şi grăsimi, conţin toate vitaminele, cu excepţia provitaminei A şi a vitaminei B, în schimb conţin o cantitate mare de vitamina C, chiar mai mare decât în portocale şi lămâi. O sută de grame de litchi oferă mai mult decât necesarul zilnic de vitamina C pentru un bărbat adult (60 mg).
Cercetătorii din Calcutta (India) au ajuns la concluzia că frunzele de litchi au efecte antiinflamatorii, analgezice şi antipuretice (reduc febra). Datorită acestor efecte, fructele de litchi sunt recomandate în cazul bolilor infecţioase, pentru stimu­larea imunităţii şi pentru prevenirea bolilor.
În stare proaspătă, pulpa lor albă, care aminteşte de consistenţa strugurilor, se combină foarte bine cu alte fructe şi cu orez. Fructele de litchi se păstrează foarte bine uscate, concentraţia lor în nutrienţi se multiplică de
3 ori, dar pierd vit. C din compoziţie în proporţie de 20-50%. Congelate, se păstrează bine până la un an. De obicei, se conservă în sirop.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia