Tribuna
Sevis
Medicina naturistă: Lăptişorul de matcă
C. MIERLUŞCĂ
1072 vizualizari
Medicina naturistă: Lăptişorul de matcă

Lăptişorul de matcă este unul dintre produsele-minune ale stupului, el fiind responsabil pentru transformarea unei albine lucrătoare obişnuite într-o regină a stupului. Un grup de albine numite doici produc lăptişorul de matcă pentru stup. El este secretat de glandele faringiene şi mandibulare ale tinerelor albine doici în vârstă de 5-14 zile. Lăptişorul de matcă este hrana larvelor tinere în primele 3 zile de viaţă şi a reginei pentru toată viaţa ei. Din prima zi de hrănire, ea se transformă într-o albină superioară, care creşte în dimensiuni faţă de albinele lucrătoare. Regina depune de la 1.000 până la 2.000 de ouă/zi, timp de 4-5 ani cât este durata ei de viaţă, în timp ce o albină obişnuită trăieşte în medie 45 de zile.

Lăptişorul de matcă conţine: proteine, grăsimi, vitaminele B1, B2, B5, B6, B8, B12, vit. A, C, E, H, PP, oligoelemente, diverse materii printre care antibiotic, factori de creştere, fito-hormoni naturali.

Lăptişorul de matcă se administrează sublingual, lăsat să se topească sub limbă dimineaţa, cu un sfert de oră înainte de mâncare, neavând contraindicaţii.

Pentru întreţinere, se recomandă la adulţi 1 g/zi, la copii 0,5 g/zi.

Cura va dura 2-3 luni/an, cu pauze între ele sau să se ia o săptămână pe lună.

Proprietăţile lăptişorului de matcă şi acţiunile sale asupra sănătăţii devin din ce în ce mai cunoscute.

Bogăţia de vitamine, aminoacizi esenţiali, oligoelemente şi alte substanţe contribuie la echilibrul biologic, la prevenirea bolilor în general, întărirea imunităţii şi contribuie în cazul bolilor la autovindecare.

Lăptişorul de matcă se păstrează în frigider la temperaturi de +1 până la +4 grade C. Nu se recomandă îngheţarea lui. În afara frigiderului rezistă fără a se degrada 7 zile.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia