Tribuna
Sevis
Medicina Naturistă: Hameiul (Humulus lupulus)
C. MIERLUŞCĂ
897 vizualizari
Medicina Naturistă: Hameiul (Humulus lupulus)

Este o plantă erbacee, perenă, cu o rădăcină profundă (3-4 m). Creşte spontan de la câmpie până în zona montană (1.000 m).

Producţiile mari se obţin prin cultură. Preferă solurile bogate în calciu.

În scop medicinal se folosesc conurile care conţin o mulţime de principii active şi uleiuri esenţiale. Sucul amar extras din aceste conuri este stimulent al secreţiilor gastrice, favorizând procesul de digestie.

Conurile sunt folosite la fabricarea berii.

În medicină, conurile se folosesc la stimularea poftei de mâncare, la tratarea tuberculozei. Se prepară o infuzie dintr-o lingură conuri la o cană de apă clocotită. Se acoperă 10 minute. Se strecoară. Se bea o cană pe zi, înainte de masă cu 1/2 oră. În tuberculoză se beau 2 căni pe zi. În caz de insomnie, se prepară o infuzie dintr-o lingură conuri uscate, mărunţite, la o cană de apă clocotită. Se lasă acoperită 10 minute. Se strecoară. Se îndulceşte cu miere. Se bea înainte de culcare. În caz de gută, se beau 2 căni pe zi. În probleme de natură sexuală, onanie sau apariţia coşurilor pe obraz, se beau 2-3 căni de ceai pe zi. În acnee, coşuri pe faţă, se pun şi comprese locale. Conurile se recoltează din august până în septembrie. Hameiul se înmulţeşte prin seminţe.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia