Tribuna
Medicina naturistă
Gripa tratată cu uleiuri esenţiale
C. MIERLUŞCĂ
583 vizualizari
Gripa tratată cu uleiuri esenţiale

Gripa se recomandă a fi tratată încă de la primele simptome. Pentru început, se face o baie cu uleiuri esenţiale care au proprietăţi împotriva viruşilor, prin frecţionarea tălpilor picioarelor, odihnă şi consumul a cât mai multe lichide. Pentru dezinfectarea încăperii, se pulverizează ulei esenţial de lavandă. Pentru piele se utilizează 3-4 picături de ulei esenţial de tea tree, levănţică şi eucalipt, care se pot pune într-o cană de lapte şi apoi în baie în care se stă 20 minute.
Dacă utilizarea uleiurilor esenţiale nu elimină în totalitate gripa, ele vor contribui în mod substanţial la scurtarea duratei acesteia.
De foarte multe ori gripa este însoţită şi de dureri de cap. Aromaterapia este mult mai utilizată ca prevenţie decât ca tratamentul direct al migrenelor şi al durerilor de cap. Sunt persoane care tolerează greu mirosul uleiurilor esenţiale, dar altele dimpotrivă, le acceptă. Este vorba de uleiul esenţial de levănţică şi de mentă, care se aplică sub formă de comprese pe tâmple. Se vor adăuga cinci picături din aceste uleiuri într-un bol cu apă rece.
Sub formă de compresă caldă se vor folosi uleiurile de maghiran şi de muşeţel care au o acţiune calmantă.
Persoanele care suferă mereu de dureri de cap şi migrene, trebuie să evite ciocolata, brânza şi vinul roşu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia