Tribuna
Fabrica Sevis
Medicina naturistă: Gonartroza
C. MIERLUŞCĂ
497 vizualizari
Medicina naturistă: Gonartroza

 

În artroza genunchiului se recomandă gimnastica medicală, prin mişcări de îndoire şi întindere a genunchilor, culcat, şezând în picioare, timp de 15 min, la sfârşitul zilei şi dimineaţa la sculare.

Reflexoterapie plantară şi masajul cotului pe aceeaşi parte cu genunchiul bolnav.

Cataplasmă cu muştar. 200 g. făină de muştar negru se amestecă cu apă călduţă până ce se obţine o pastă ca aluatul. Aceasta se introduce într-un săculeţ de pânză şi se aplică pe genunchi, acoperindu-se cu un cearşaf sau pătură. Se ţine până apare senzaţia de arsură, se înlătură compresia şi se repetă a doua zi, până ce durerile dispar.

Cataplasme cu flori de fân. Se iau flori de fân şi se pun cu apă fierbinte să se umfle; se pun într-un săculeţ de pânză şi apoi pe genunchi. După 2 ore se înmoaie din nou săculeţul în apă fierbinte şi se pune pe genunchi. Tratamentul se face zilnic până ce durerile vor dispărea.

Cataplasme cu paie de ovăz. Se procedează la fel ca şi cataplasma cu flori de fân.

Intern, se va lua următorul preparat: o ceapă mare sau două (200 g.) se dau pe răzătoare mare, se pun într-o oală de 500 ml. cu apă caldă şi se acoperă cu un tifon. Se lasă până dimineaţa şi se strecoară printr-un tifon. Lichidul se introduce într-o sticlă. Se bea câte o gură la intervale mici timp de 8 ore.

Seara se pregăteşte următorul preparat, cura durează 30 de zile. După două săptămâni apar primele ameliorări. Tratamentul se poate repeta la nevoie.

Tratamentul indicat de homeopat este - Articulatio genus CH7. Se administrează câte 5 granule dimineaţa, la amiază şi seara, cu o jumătate de oră înainte de mâncare timp de 3 zile. Următoarele zile se va administra numai seara până la încetarea durerii. Nu se va consuma timp de 4 ore: mentă, usturoi, cafea şi în general plante aromate deoarece acestea anulează efectul. Se va folosi o pastă de dinţi specială de la farmacie.

Se recomandă mişcare prin plimbări, înot, mersul pe bicicletă, ducerea genunchilor pe abdomen, revenirea la poziţia iniţială; mişcarea se repetă lent de 15 ori. Se recomandă tratament balnear luând în considerare şi boli asociate, staţiunile: Băile Govora pentru reumatism degeneratio cu boli ale aparatului respirator, Călimăneşti, Căciulata Olăneşti, Herculane, Eforie Nord, Mangalia Techirghiol.

Articol scris la solicitarea unei distinse doamne din Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia