Medicina naturistă: Escarele

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Escarele apar în general la bolnavii imobilizati la pat, care prezintă denutriţie,deshidratare, pierderea mobilităţii şi alte afecţiuni. Se pot folosi următoarele plante: afin, aloe, arnică, cimbru de grădină, coada calului, curcubeţică sau mărul lupului, gălbenele, lemn dulce, lemnul Domnului, pelin, rostopască, rozmarin, tătăneasă, soc.

ALOE – frunzele proaspăt tăiate se aplică cu partea zemoasă pe escară, se acoperă cu un pansamment şi se ţin 24 de ore,după care se schimbă cu altele, până la vindecare. Se poate folosi şi praf din planta uscată. Se aplică de două-trei ori pe zi. Inainte de aplicare se tamponează zona cu ceai din celelalte plante medicinale menţionate mai sus.

CIMBRUL DE GRADINĂ – două linguriţe plantă mărunţită la o cană de apă clocotită,se                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  lasă acoperită 15 minute. Se spală de mai multe ori pe zi sau se pun comprese. Se poate folosi şi tinctura de cimbru, diluată cu apă.

MĂRUL LUPULUI (ARISTOLOCHIA CLEMATITIS) – două linguriţe plantă uscată la o cană de apă clocotită,se acoperă 15 minute ,se strecoară. Ceaiul obţinut se foloseşte la spălături sau comprese locale. El are un puternic efect antibiotic şi va fi folosit numai extern fiind toxic!

TĂTĂNEASA – două linguriţe rădăcină se pun la o cană de apă clocotită şi se fierb 15 min. Se vor face spălături. Ajută şi la cicatrizare.

 

Articol scris la solicitarea unor cititori ai ziarului Tribuna.

Bibliografie: "Tratamente naturiste în bolile de piele", de Eugen Giurgiu.

Autor
13 septembrie 2023 la 20:14

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Paul NEAGU
acum 23 ore
Plantele care înfrumusețează orice spațiu. Recomandările experților
Primăvara și vara aduc cu ele un interes crescut pentru amenajarea spațiilor verzi, fie că vorbim de terase,...
Actualitate
3 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 23 ore
Sfârșit de săptămână, ba cu soare, ba cu ploi
Sfârșitul de săptămână aduce cu el un cer parțial noros, cu șanse de precipitații cuprinse între 5 și...
Actualitate
1 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 23 ore
Ce facem în weekend: ne plimbăm cu Mocănița, admirăm costumul popular românesc în Muzeul Astra sau mergem la meci
În acest weekend-ul sibienii pot petrece orele libere admirând costumul popular românesc, iar iubitorii tangoului delectându-se la un...
Actualitate
5 min de citit
Autor Dan FRÂNCU
acum 2 zile
Participare record la ediția 2025 a Maratonului Internațional Sibiu
Ediția din acest an a Maratonului Internațional Sibiu (MIS) va aduce la start un număr record de participanți....
Actualitate
4 min de citit