Tribuna
Medicina naturistă: Degerăturile
C. MIERLUŞCĂ
658 vizualizari

 

Apar în urma expunerii la termperaturi foarte scăzute a extremităţilor: mâini, picioare, nas, urechi etc. Zona afectată se prezintă uşor tumefiată la apăsare, are o culoare violacee, iar majoritatea persoanelor prezintă un prurit care se transformă în durere. Sunt defavorizate persoanele care au carenţe alimentare sau au lipsa vitaminelor A, B, D, PP, tulburări vasculare, endocrine etc. În perioada rece este bine să se consume legume şi fructe proaspete precum şi sucuri care întăresc imunitatea organismului. Se recomandă ca după fiecare baie să faceţi un duş rece pentru călirea organismului. Este bine să vă îmbrăcaţi cu 2-3 haine mai subţiri, deoarece între aceste haine se formează un strat protector de aer.

În zonele expuse la frig este bine să se aplice zăpadă şi să se fricţioneze dacă nu sunt leziuni, apoi treptat se va pune apă rece în care treptat se pune apă caldă. În final se pune apă caldă. Se vor face mişcări de mâini şi de picioare pentru a se pune sângele în mişcare. În degerături grave nu ficţionaţi cu zăpadă. Se va acţiona cu apă călduţă, cu ceai de ţelină.

Prezentarea la medic este obligatorie. Ungerea cu ulei de cătină este foarte benefică. Comprese cu ceai de gălbenele sau alifie de gălbenele. Alifia Carpicon pe bază de răşină de brad. Sucul de lămâie diluat cu apă conţine vitamina C şi este foarte benefic în degerături. Alifia cu propolis sau unguentul Propoderm, propolisul fiind un antibiotic şi un bun anesteziant. În timpul războiului, varza sub formă de comprese a salvat multe picioare de la amputare.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Intre sine si bani

Marquardt Schaltsysteme

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Tribuna
Licitatie publica