Tribuna
PNL
Medicina naturistă: Cum vă puteţi trata cârceii de la gambă
C. MIERLUŞCĂ
325 vizualizari

 

Cârceii şi crampele de la picioare se pot ameliora şi chiar trata cu anumite măsuri de care trebuie ţinut cont.

Dacă vă treziţi din somn cu cârcei, masaţi cârcelul frecând gamba dinspre gleznă spre inimă. Astfel veţi proceda în fiecare seară înainte de culcare. Dormiţi pe o parte. Poziţia de somn cu faţa în sus şi picioarele întinse poate provoca cârcei. Dormiţi cu genunchii îndoiţi şi o pernă aşezată între ei. Ridicatul în picioare este tot ce trebuie făcut în caz de cârcei. Iarna, o plapumă electrică poate să menţină muşchii gambei calzi, reducând durerea. Durerile musculare pot apărea şi din cauza unor infecţii precum gripa, boala Lyme sau lipsa de calciu. Este importantă consumarea de multe lichide înaintea unei activităţi fizice.

Cârceii de la gambă se pot trata cu vrejuri de pedicuţă (Lycopodium clavatum), pedicuţa fiind o plantă leac care conţine radiu. Ea creşte la liziera pădurilor la altitudinea de 600 m. Cu pedicuţă se va înfăşura piciorul sau se va face o pernă cu pedicuţă.

Se indică şi în cazul bolnavilor de artrită. Se vor unge seara picioarele cu alifie de gălbenele până la dispariţia cârceilor.

Se recomandă ceaiul de coada racului (Potentilla anserina), 3 linguriţe plantă la o cană de 1/2 l de apă clocotită. Se lasă acoperită 10 minute. Se beau zilnic 3 căni de ceai cald păstrat în termos.

Articol scris la solicitarea unei cititoare a ziarului TRIBUNA.


comentarii
1 comentarii

Ne tratam la doctorul Cercel , de carcel ?
18.04.2024 14:46
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica