Tribuna
Medicina naturistă: Cuişoarele
C. MIERLUŞCĂ
911 vizualizari
Medicina naturistă: Cuişoarele

Cuişoarele sunt origi­nare din India unde se cul­tivau cu multe milenii în urmă în scopuri medi­cale. În Egiptul Antic au fost folosite pentru pro­prie­tăţile lor dezinfectante şi antiseptice.

Ele se obţin din mugurii floriferi ai unui arbore exotic (Eugenia caryophyl­lata sau syzygium aroma­ticum).

Principalul producător este Indonezia, cu 70-80% din producţia mon­dială, urmată de Madagascar, Tanzania, Sri Lan­ka şi altele.

Cuişoarele erau men­ţio­nate în epopeea india­nă Ramayana, scrisă în jurul anului 200 î. Hr. unde face referire la aceste cuişoare. În timpul dinas­tiei Han din China (206 î. Hr. - 220 d. Hr.) ele erau mestecate pentru a da res­piraţiei un miros plăcut.

Datorită proprietăţilor a­nestezice, cuişoarele se fo­losesc la combaterea durerilor dentare.

Uleiul de cuişoare este un antioxidant puternic care distruge paraziţii in­testinali, microbii şi ciu­percile şi întăreşte siste­mul imunitar. Tratează ar­tritele şi herpesul. Pentru răceală se fac inhalaţii cu câteva picături de ulei de cuişoare în apă clocotită, sau se face un decoct din cuişoare şi se inhalează aburii. Uleiul de cuişoare ajută în tuse, astm, tuber­culoză, boli de cap, afecţiuni ale vederii.

Datorită proprietăţilor deosebite, cuişoarele sunt cheia tinereţii fără bătrâneţe, contribuind la înlăturarea durerilor de oase, muşchi şi altele provenind din diferite traumatisme. Înlătură infecţiile rinichilor, gazele intestinale, stimulează secreţia hormo­nilor şi enzimelor, înlătură colicile abdominale, disfunc­ţiile biliare şi previn răceliile. Se pot prepara două cuişoare puse într-o cană de apă clocotită. Se lasă acoperit 10 minute. Se bea o cană din infuzia astfel preparată. Pentru dezinfecţia gurii se vor mesteca zilnic două cuişoare.

Nu se cunosc contrain­dicaţii în cazul folosirii acestei plante. Cuişoarele presate se folosesc ca adjuvant în tratamentul cancerului.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia