Tribuna
Fabrica Sevis
Medicina naturistă: Coada şoricelului (Achillea millefolium)
C. MIERLUŞCĂ
512 vizualizari
Medicina naturistă: Coada şoricelului (Achillea millefolium)

Este o plantă erbacee, perenă, care creşte de la câmpie până în zona montană. Conţine acid salicilic, gluteolină, gliceride ale acizilor stearic, linoleic, linolic, oleic; vitamina C, săruri de potasiu.

Planta se foloseşte în afecţiuni digestive, renale, nervoase, hemoragii. Are calităţi anticonvulsive, hipotensive şi antiseptice.

Pentru tratarea rănilor, ulcerelor varicoase, hemoroizilor, fisurilor sânului, crăpăturilor picioarelor, se foloseşte sucul proapăt presat. Coada şoricelului a dat rezultate în dischinezii biliare, insuficienţă hepatică, bronşite, cistite, anorexie, abcese dentare, eczeme şi chiar în cazuri de cancer, unde se asociază cu urzica şi gălbenelele. Pentru tratarea de viermi intestinali, se infuzează două linguri de flori, la o cană de apă clocotită, care se acoperă 10 minute, se strecoară şi nu se îndulceşte. Se bea pe stomacul gol. În caz de sinuzită, se fac inhalaţii nazale. Ceaiul este folosit la igiena oculară. Intră în formula ceaiurilor gastrice, hepatice, diuretice, laxative, antihemoroidale şi antiastmatice.

Nu se foloseşte în cazul rănilor proapete, deoarece produce iritaţii locale.

Planta se culege pe timp însorit, în perioada iunie-august.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia