Tribuna
Medicina naturistă: Coada şoricelului (Achillea millefolium)
C. MIERLUŞCĂ
916 vizualizari
Medicina naturistă: Coada şoricelului (Achillea millefolium)

Este o plantă erbacee, perenă, care creşte de la câmpie până în zona montană. Conţine acid salicilic, gluteolină, glice­ride ale acizilor stearic, linoleic, linolic, oleic; vita­mina C, săruri de potasiu.

Planta se foloseşte în afecţiuni digestive, rena­le, nervoase, hemoragii. Are calităţi anticonvulsive, hipotensive şi antiseptice.

Pentru tratarea rănilor, ulcerelor varicoase, he­mo­roizilor, fisurilor sânu­lui, crăpăturilor picioarelor, se foloseşte sucul proas­păt presat. Coada şorice­lului a dat rezultate în dischinezii biliare, insu­ficienţă hepatică, bron­şite, cistite, anorexie, ab­cese dentare, eczeme şi chiar în cazuri de cancer, unde se asociază cu ur­zica şi gălbenelele. Pentru tratarea de viermi intesti­nali, se infuzează două linguri de flori, la o cană de apă clocotită, care se acoperă 10 minute, se stre­coară şi nu se îndul­ceşte. Se bea pe sto­macul gol. În caz de sinu­zită, se fac inhalaţii nazale. Ceaiul este folosit la igiena oculară. Intră în formula ceaiurilor gastrice, hepatice, diuretice, laxative, antihemoroidale şi antiastmatice.

Nu se foloseşte în cazul rănilor proaspete, deoa­rece produce iritaţii locale.

Planta se culege pe timp însorit, în perioada iunie-august.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia