Tribuna
Medicina naturistă: Ce să facem ca să inducem somnul
C. MIERLUŞCĂ
1011 vizualizari
Medicina naturistă: Ce să facem ca să inducem somnul

Tulburările de somn repre­zintă o problemă a persoa­nelor în vârstă. Ştiinţa medi­cală încearcă să rezolve pro­blema prin remedii cât mai naturale.
Se va menţine o tempera­tură cât mai scăzută în încă­pere. Cercetătorii de la Uni­versitatea Pittsburg din SUA au descoperit că răcorirea creierului poate induce som­nul prin încetinirea activităţii celulelor cerebrale. Se reco­mandă menţinerea tempera­turii la maxim 18 grade C în dormitor.
Pentru un somn de după amiază se recomandă un ba­lansoar care prin legănare va induce somnul.
Se recomandă dormitul natural, fără medicamente. O plantă indicată ar fi hameiul, care a fost folosit în China antică. Florile de hamei uscate pot fi folosite la umplerea pernelor. Se recomandă a fi combinate cu valeriana şi melisa.
Levănţica a fost folosită de romani în Antichitate. Se prepară o infuzie din o lin­guriţă plantă la o cană de apă clocotită. Se lasă acoperită 10 minute. Se strecoară. Se bea o ceaşcă înainte de culcare. Se pot pune şi câte 2-3 pică­turi de ulei esenţial de levănţică pe pernă sau pe piept înainte de culcare.
Floarea pasiunii - se pre­pară sub formă de infuzie din plantă uscată. Frunzele şi tulpina acestei plante origi­nare din America de Sud, au rezultate în tratarea insomniei.
Părintele medicinei, Hipo­crat, recomandă valeriana, care îmbunătăţeşte atât du­rata, cât şi calitatea somnului.
Nu mâncaţi după ora 19. Dacă vă culcaţi cu stomacul plin, puteţi să faceţi o indi­gestie. Mâncaţi puţin şi des în cursul zilei dacă vreţi să dor­miţi bine noaptea.
Mâncaţi cereale integrale, carne de pasăre, nuci, linte, care conţin în special vit. B6 şi B12 şi influenţează pozitiv somnul.
Singurătatea poate fi o cauză principală a insomniei şi ea poate fi combătută prin stabilirea unor relaţii de prie­tenie.
Încercaţi presopunctura înainte de culcare, conform unor cercetări franceze, punc­tul "inimă" duce la o creştere semnificativă a duratei som­nului.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia