Tribuna
Sevis
Medicina naturistă: Castravetele (Cucumis sativus)
C. MIERLUŞCĂ
375 vizualizari
Medicina naturistă: Castravetele (Cucumis sativus)

Castravetele este originar din India. Cel mai mare castravete din lume cântărea 26,7 kg. Într-o zi fierbinte de vară, pulpa castravetelui este cu 20 grade mai rece decât temperatura de afară. Castraveţii fac parte din aceeaşi familie cu pepenii şi dovlecii, dar nu sunt la fel de nutritivi. Coaja lor conţine betacaroten, dar castraveţii sunt deseori decojiţi mai ales dacă au fost trataţi. Sucul de castravete se foloseşte mai ales în produsele cosmetice. Castraveţii sunt foarte săraci în calorii şi conţin foarte multă apă. Vă ajută foarte mult să slăbiţi, având proprietăţi diuretice. Se indică a consuma castraveţi muraţi cu ceapă roşie, suc de lămâie şi zahăr sau miere. Castraveţii cu coaja colorată intens şi consistenţă mai tare sunt cei mai buni pentru consum. Castraveţii se găsesc în tot timpul anului, dar vara arată cel mai bine şi au cel mai bun gust. Castraveţii decojiţi şi tăiaţi trebuie consumaţi în maxim două zile. Este bine a fi păstraţi într-o pungă de plastic, nespălaţi, în frigider. Nu vor fi păstraţi împreună cu roşiile, deoarece acestea se deteriorează.

Castravetele are proprietăţi depurative, dizolvant al acidului uric şi al uraţilor şi proprietăţi uşor hipnotice???. Se indică în gută şi artrită, colibaciloză, colici şi iritaţii intestinale, stări subfebrile, litiază la rinichi şi vezică. Extern, se foloseşte la îngrijirea pielii, la riduri - se aplică rondele de castravete. Pistrui - loţiune cu lapte crud, în care s-au macerat rondele de castravete. Pentru persoanele cu pielea grasă, se prepară o loţiune prin fierberea apei, în care s-a introdus ulterior suc de castravete.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia