Tribuna
Medicina naturistă: Candidoza
C. MIERLUŞCĂ
387 vizualizari

 

Este o boală cauzată de ciuperca candida. Poate fi localizată pe diferite regiuni ale pielii şi mucoase şi se poate extinde mult, cuprinzând şi organele interne precum plâmânii, aparatul digestiv. În gură şi pe mucoase se pot forma plăgi albe de diverse dimensiuni, iar în colţurile gurii se poate forma o plesnitură adâncă, dureroasă, numită zăbăluţă.

Se indică ceaiuri, gargare şi apiterapie. Mugurii de plop (Populus nigra) - se indică infuzie cu o linguriţă plantă la o cană de apă clocotită, care se bea în acelaşi timp, făcându-se şi gargară.

Propolis soluţie 30% plus apă şi miere în părţi egale. Se tamponează locul afectat de trei ori pe zi cu această soluţie, iar la sugari înainte de supt.

Împotriva infecţiilor produse de bacterii şi fungi precum candida se recomandă echinaceea care se poate administra sub formă de tinctură sau capsule.

Se va consuma mult usturoi care are acţiune antimicrobiană împotriva virusurilor, fungilor şi viermilor intestinali. Usturoiul are un efect deosebit dacă este folosit pe termen lung, mai ales în cazul dezvoltării levulilor în organism şi pentru femeile cu infecţii micotice vaginale.

Folosirea rădăcinii de genţiană care ameliorează digestia, opreşte dezvoltarea toxinelor care hrănesc levurile şi totodată hrana acestor levuli, care fără hrană mor. Se poate administra sub formă de ceai, capsule sau tinctură. Se recomandă folosirea timp de o săptămână, apoi se face pauză şi se va relua tratamentul dacă este necesar.


comentarii
5 comentarii

Candidoza : zahar candel la doza !
09.12.2023 14:47
de ma dau cu propolis / mult mai sanatos eu mi-s
09.12.2023 14:49
Gentiana ,usturoi /Te-nsanatosesti un-doi !

Usturoi cu gentiana / Numa bun de pus pe rana !
09.12.2023 14:54
Propolis, apa si miere ! / Ce mai mult de-atat poti cere ?

Miere, propolis si apa ! De multe boale te scapa !
09.12.2023 14:59
Nu sunt tratamente lungi ! / Poti scapa instant de fungi !
09.12.2023 15:01
Din aceeasi categorie
Q House

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA