Continental
Tribuna
Medicina naturistă: Candidoza
C. MIERLUŞCĂ
1187 vizualizari
Medicina naturistă: Candidoza

Este o boală cauzată de ciuperca candida. Poate fi localizată pe diferite regiuni ale pielii şi mucoase şi se poate extinde mult, cuprinzând şi organele interne precum plâmânii, aparatul digestiv. În gură şi pe mucoase se pot forma plăgi albe de diverse dimensiuni, iar în colţurile gurii se poate forma o plesnitură adâncă, dureroasă, numită zăbăluţă.

Se indică ceaiuri, gargare şi apiterapie. Mugurii de plop (Populus nigra) - se indică infuzie cu o linguriţă plantă la o cană de apă clocotită, care se bea în acelaşi timp, făcându-se şi gargară.

Propolis soluţie 30% plus apă şi miere în părţi egale. Se tamponează locul afectat de trei ori pe zi cu această soluţie, iar la sugari înainte de supt.

Împotriva infecţiilor produse de bacterii şi fungi precum candida se recomandă echinaceea care se poate administra sub formă de tinctură sau capsule.

Se va consuma mult usturoi care are acţiune antimicrobiană împotriva virusurilor, fungilor şi viermilor intestinali. Usturoiul are un efect deosebit dacă este folosit pe termen lung, mai ales în cazul dezvoltării levulilor în organism şi pentru femeile cu infecţii micotice vaginale.

Folosirea rădăcinii de genţiană care ameliorează digestia, opreşte dezvoltarea toxinelor care hrănesc levurile şi totodată hrana acestor levuli, care fără hrană mor. Se poate administra sub formă de ceai, capsule sau tinctură. Se recomandă folosirea timp de o săptămână, apoi se face pauză şi se va relua tratamentul dacă este necesar.

comentarii
1 comentarii

CiuperCA CAndida produce si cacofonii. Pazitzi-va!
Mick (cu drag, de altfel)
09.12.2017 11:07
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia