Tribuna
Festivalul Gradinilor
Medicina naturistă: Beneficiile vinurilor medicinale
C. MIERLUŞCĂ
361 vizualizari
Medicina naturistă: Beneficiile vinurilor medicinale

Vinul de tarhon, recomandat în caz de balonări şi dureri reumatice. Pentru preparare se pun 30 grame frunze de tarhon pentru un litru de vin alb de ţară. Frunzele se spală mai întâi şi se pun la uscat, se mărunţesc, se pun într-o sticlă împreună cu vinul şi se lasă la macerat 10 zile. Se strecoară. Se administrează zilnic 25 ml de vin de tarhon, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă.

Vinul de ceapă se recomandă în astenie, tulburări de circulaţie, retenţie de urină, parazitoză. Se lasă la macerat 8-10 zile 5 cepe tocate, 100 g miere la un litru de vin alb, se filtrează. Se îmbuteliază. Se administrează 50 ml, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă.

Vinul de coacăze se recomandă în artrite, reumatism, litiaza renală, menopauză. 1,5 kg coacăze la un litru vin roşu, 450 grame zahăr. Se strivesc cocăzele, se adaugă vinul şi se lasă la macerat 24 de ore la rece. Se filtrează. Se pune sucul într-un vas, se adaugă zahărul, se pune la fiert 5 minute, apoi se lasă la cărit. Se filtrează din nou, apoi se îmbuteliază.

Vinul de ienupăr - se recomandă în ateroscleroză, gută, reumatism, afecţiuni renale, cistite, dezintoxicare. 50 boabe de ienupăr se pisează în ??? de lemn. Se pun la macerat într-un litru de vin roşu şi 50 ml rachiu. Se lasă o săptămână, apoi se pun la foc şi se fierb 5 minute. Se lasă în repaus o săptămână înainte de a se filtra. Se îmbuteliază. Se administrează 50 ml de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă.

Din reţetele lui Valeriu Popa.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sevis - din Marginimea Sibiului

Somarest

Festivalul Gradinilor

venactiv

Comunicat de presa policrom

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
PORTAL MEDICAL
Postare anunturi
Licitatie publica

accentmedia