Tribuna
Astra film
Medicina naturistă: Avocado (Persea gratissima)
C. MIERLUŞCĂ
998 vizualizari
Medicina naturistă: Avocado (Persea gratissima)

Face parte din familia Lauraceae, care creşte până la o înălţime de 16 m. Se mai numeşte fructul fertilităţii. Avocado este un fruct cu o concentraţie nutriţională şi energetică foarte mare. Anumite soiuri ajung până la 200 kcal la 100 g de fruct. Con­ţine grăsime şi anume trigliceride. Acidul oleic este acidul gras cel mai abundent. Fosfolipidele acestea sunt grăsimi care au funcţii foarte importante pentru sistemul nervos. Avocado nu conţine colesterol, în schimb conţine proteine până la 2% din greu­tatea lor. Conţine aminoacizi, conţine vitamina E. Dintre alimentele de origine vegetală, doar nucile, măslinele şi se­minţele oleaginoase întrec avocadoul în vitamina E. A­ceastă vitamină susţine func­ţiile producătoare şi este un antioxidant puternic care pro­tejează organismul împotriva îmbătrânirii şi împotriva can­cerului.

Mai conţine vitamina B, când fructul este proaspăt, cantitatea fiind superioară chiar şi celei care se găseşte în carnea de viţel. Avocado conţine fier în cantitate mare, întrecând toate celelalte fructe. Avocadoul se consu­mă proaspăt în combinaţie cu tot felul de salate şi mân­că­ruri, care pot fi dulci. Se con­sumă împreună cu suc de lă­mâie, care îl împiedică să se înnegrească din cauza oxi­dării sărurilor de fier din com­poziţie. Se poate întinde pe pâine, înlocuind foarte bine untul sau marmelada. Avo­cadoul se recomandă în dia­bet, tulburări nervoase, atât copiilor, cât şi adolescenţilor epuizaţi şi stresaţi, precum şi persoanelor în vârstă, ca să le sporească vitalitatea.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Profesional PN

acedo

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia