Tribuna
Sevis
Medicina naturistă: Avocado (Persea gratissima)
C. MIERLUŞCĂ
1198 vizualizari

Face parte din familia Lauraceae, care creşte până la o înălţime de 16 m. Se mai numeşte fructul fertilităţii. Avocado este un fruct cu o concentraţie nutriţională şi energetică foarte mare. Anumite soiuri ajung până la 200 kcal la 100 g de fruct. Conţine grăsime şi anume trigliceride. Acidul oleic este acidul gras cel mai abun­dent. Fosfolipidele acestea sunt grăsimi care au funcţii foarte importante pentru sistemul nervos. Avocado nu conţine colesterol, în schimb conţine proteine până la 2% din greutatea lor. Conţine aminoacizi, conţine vitamina E. Dintre alimentele de origi­ne vegetală, doar nucile, măslinele şi seminţele olea­ginoase întrec avocadoul în vitamina E. Această vitamină susţine funcţiile produ­cătoare şi este un antioxidant puternic care protejează organismul împotriva îmbă­trânirii şi împotriva can­cerului.
Mai conţine vitamina B, când fructul este proaspăt, cantitatea fiind superioară chiar şi celei care se găseşte în carnea de viţel. Avocado conţine fier în cantitate mare, întrecând toate celelalte fructe. Avocado se consu­mă proaspăt în combinaţie cu tot felul de salate şi mâncăruri, care pot fi dulci. Se consumă împreună cu suc de lămâie, care îl îm­piedică să se înnegrească din cauza oxidării sărurilor de fier din compoziţie. Se poate întinde pe pâine, înlocuind foarte bine untul sau marmelada. Avocado se recomandă în diabet, tulburări nervoase, atât copiilor, cât şi adolescenţilor epuizaţi şi stresaţi, precum şi persoanelor în vârstă, ca să le sporească vitalitatea.

 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia