Tribuna
Jidvei
Lumea ca bâlci
Un monstru în stare pură şi... adjunctul său
N. I. DOBRA
1399 vizualizari
Un monstru în stare pură şi... adjunctul său

Mult prea mediatizatul "monstru din Caracal" mi-a amintit de un caz mai cutremurător petrecut în urmă cu ani în Belgia şi Franţa: Michel Fourniret a ucis 9 fete şi femei, după ce le-a violat, având-o complice pe soţia lui, Monique Olivier.
În rezumat, Michel s-a născut la Sedan, în 4 aprilie 1942. În 1985 se afla în închisoare, condamnat pentru agresiune împotriva unei minore. A dat un anunţ la mica publicitate: "Prizonier caut contact pentru a-mi umple singurătatea". I-a răspuns Monique, atunci în vârstă de 37 de ani, care îngrijea persoane în vârstă şi o tânără handicapată. Cei doi au început o corespondenţă asiduă, el trimiţând, până la eliberare, în 1987, 133 de epistole şi primind 84. În 1989 s-au căsătorit. (În paranteză fie spus, ulterior, medicii au constatat că Monique are un coeficient de inteligenţă, IQ, de 131 - doar 5 la sută din populaţie avându-l atât de mare - iar Michel, de 124!)
Fourniret i-a povestit soţiei că a mai fost căsătorit, la 20 de ani cu o fată, Annette, pe care a crezut-o virgină, dar nu era, aşa că s-au despărţit şi că dorinţele lui sunt de a avea raporturi sexuale cu virgine. La un moment dat a întrebat-o pe Monique dacă tânăra handicapată pe care o îngrijea ar fi de acord să-i cedeze!
Pe de altă parte, a insistat ca Monique să-i povestească în amănunţime cum a fost ea însăşi deflorată. Deşi a văzut pornirile anormale ale soţului, Monique a rămas cu el şi i-a devenit chiar complice.
În 1987, la două luni de la liberare, Michel a comis primul viol, urmat de crimă: Monique a luat în maşină o adolescentă, Isabelle Laville (17 ani), care se îndrepta de la şcoală spre casă. La câteva sute de metri mai de­parte, aştepta Michel, care părea că a rămas cu maşina în pană. Monique l-a luat şi pe el. I-a dat fetei un narcotic şi a dus-o la domiciliul lor, au legat-o în pat. Mai târziu, Michel a violat-o, a ucis-o, a învelit-o într-o cuvertură şi-a îngropat-o... Toate aceste amănunte le-au aflat anchetatorii de la Monique, după ce cri­mele au fost descoperite în iunie 2003. Cum? După o me­todă verificată, Michel a luat în maşină o adolescentă, Marie-Ascension (13 ani), pe care a legat-o, urmând s-o siluiască şi s-o omoare cum făcuse cu altele până atunci. Doar că, de astă dată, a avut ghinion: fata a reu­şit să se elibereze, să sară din maşină şi să povestească unui şofer care tocmai trecea. Acesta a pornit în urmărirea furgonetei lui Michel, luându-i numărul şi raportând la Poliţie.
Arestaţi, cei doi au negat orice învinuire, cea ca­re a cedat, după 120 de interogatorii (!) fiind Monique, care le-a povestit, cu lux de amănunte, cum au decurs 8 crime. Aceştia au crezut că femeia înnebunise şi fabulează: până atunci nu recunoscuse nimic, iar dintr-o dată le spunea o incredibilă poveste de groază. Pus în faţa declaraţiilor soţiei, Michel Fourniret n-a mai pu­tut nega, recunoscând cu seninătate toate violurile şi crimele. S-au efectuat reconstituiri, dar nu toate trupu­rile victimelor au fost găsite, unele fiind pur şi simplu abandonate în pădure şi devorate de animalele săl­batice.
Procesul celor doi a avut loc în 2008, sentinţa fiind de închisoare pe viaţă, fără posibilitatea elibe­rării condiţionate, pentru Michel şi închisoare pe via­ţă, cu posibilitate de eliberare, dar nu înainte de efec­tuarea a 28 de ani de puşcărie, pentru Monique. Oricum, mult nu vor mai trăi, el având 77 de ani, iar ea, 71.
Am omis să vă spun că cei doi monştri au un fiu, Selim, acum în vârstă de 32 de ani, care, fireşte, şi-a schimbat numele, ca să-şi poată trăi viaţa. În 2010, cei doi au divorţat. În ce-l priveşte pe Michel, acesta este deţinutul numărul 5451, la închisoarea Ensisheim (Haut-Rhin), unde citeşte şi nu dă semne de remuşcare. De altfel, în timpul procesului din 28 mai 2008, când i se decidea soarta, i-a scris un bileţel avocatului său, în care îi cerea să-i aducă nişte baterii pentru tranzistor, căci i se descărcaseră cele vechi!
Homo homini lupus!

 

comentarii
2 comentarii

Parcă erea ( ! ) și un film pe vremuri, OPERAȚIUNEA MONSTRUL...
Hareton Ironcastle
21.02.2020 12:42
Da, Operatiunea Monstrul in care juca printre altii Marin Moraru... O gasca de prieteni la pescuit. Monstrul era un peste care urma sa fie capturat... Mai interesant a fost filmul Batranul si marea cu Spencer Tracy...
23.02.2020 14:07
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia