Tribuna
PNL
Karob-ul este un amestec de pudră de roşcove şi cacao.
C. MIERLUŞCĂ
3685 vizualizari
Karob-ul este un amestec de pudră de roşcove şi cacao.

Roşcova (Ceratonia sili­gua) face parte din fam. Leguminoase, fiind înrudită cu soia, fasolea, lintea, ma­zărea boabe. Copacul de roşcove creşte spontan sau cultivat, în ţările din estul Mării Mediterane, lumea arabă, India, Brazilia şi Argentina, dar şi în Republica Moldova, Croaţia şi China.
Era folosită cu mii de ani î.e.n. de populaţia săracă, datorită preţului scăzut. A fost numită "pâinea Sfântului Ioan Bozezătorul". Este menţionată şi în Biblie.
Este numită "guma caru­ba" E 410; pudra de roşcove este folosită ca agent de îngroşare în îngheţate, produse de patiserie, fiind 100% un produs natural şi sănătos. Pudra de roşcove se mai numeşte ceratonia şi carob.
Cacaoa (Theobroma ca­cao) - se obţine din arborele de cacao, răspândit în ţările Americii Latine, Coasta de Fildeş, Ghana, Indonezia, Nigeria. Pudra de cacao este transformată în ciocolată. Aceasta este o sursă im­portantă de calciu, fosfor, teo­bromină, cafeină şi teofilină. Este un aliment acid. Poate fi consumată de către, persoanele cu astm bronşic, boli alergice sau autoimune. Are proprietăţi expectorante. Accelerează tranzitul intes­tinal. Are influenţă pozitivă asupra dispoziţiei fiinţei uma­ne, creşte dorinţa sexuală, fapt susţinut şi de către... Giacomo Casanova. Redu­ce nivelul coleste­rolului sangvin, creşte HDL-C, scade LDL-C. Are efecte anti-trombotice. Cardiologii elveţieni şi americani nu­mesc ciocolata amăruie cu 70% cacao drept "aspirina dulce" care scade, în opinia lor, efecţiunile cardiace şi incidenţa trombozelor. Ca­caoa nedegresată, încărcată cu acizi saturaţi, nu poate avea efectele de mai sus.

 

comentarii
3 comentarii

Mai demult se gaseau cativa roscovi pe Calea Dumbravii, in dreptul atelierului de pietrarie "Ziegler".In prezent , roscovi mai exista doar la Cisnadioara.
piperoxan
08.01.2016 17:20
"Spirulina cu Carob", produs Walmark.
piperoxan
08.01.2016 17:23
poti sa muncesti ca un rob / ca primesti in schimb karob
papa doc
09.01.2016 11:36
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia